Sabiedrība pozitīvi vērtē prezidenta lēmumu (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

68% Latvijas iedzīvotāju pozitīvi vērtē esošā Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmumu nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu, liecina LNT raidījuma «900 sekundes» un «TNS Latvija» veiktā pētījuma rezultāti.

Lielākā daļa (68%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem pozitīvi vērtē esošā Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmumu nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu. 38% šādu lēmuu vērtē ļoti pozitīvi, savukārt 30% - drīzāk pozitīvi.

Piektā daļa (20%) Latvijas iedzīvotāju negatīvi vērtē esošā Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmumu nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu - 15% Bērziņa lēmumu vērtē drīzāk negatīvi, bet 5% - noteikti negatīvi.

Desmitā daļa (12%) iedzīvotāju nav pārliecināti par savu nostāju šajā jautājumā.

41% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka galvenais iemesls pašreizējā Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmumam nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu ir politiskā atbalsta trūkums Saeimā. Savukārt 30% iedzīvotāju uzskata, ka galvenais iemesls pašreizējā Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmumam nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu ir personīgi apsvērumi.

Salīdzinoši retāk kā galvenos iemeslus pašreizējā Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmumam nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu iedzīvotāji norādījuši velmi pavisam aiziet no politikas (12%), citi spēcīgi kandidāti (4%), savas nepiemērotības Valsts prezidenta amatam apzināšanās (2%), atbalsta trūkums sabiedrībā (1%).

3% iedzīvotāju norādījuši kādu citu iemeslu.

7% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Iepriekš vēstīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš paziņoja, ka nekandidēs uz otro prezidentūras termiņu.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu