Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/27/11039998t1h5ec1.jpg)
Pogača – vienkārša, ātri pagatavojama, klasiska serbu maize. Tās pagatavošana prasa pavisam nelielu laiku, bet garša liek domāt par pretējo – it kā būtu pavadīts ilgs laiks, lai sanāktu tik garda maize. To var pasniegt ar ļoti daudzām dažādām piedevām
Sastāvdaļas:
- 500 g kviešu miltu
- 15 g svaiga rauga
- 10 g cukura
- 10 g sāls
- apm. 200 - 250 ml remdena ūdens
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
- Siltā ūdenī, apmēram 3 - 4 ēdamkarotes, iemērc raugu ar cukuru un atstāj uz 10 minūtēm, lai raugs sāk darboties.
- Samaisi miltus ar sāli. Miltiem pielej raugu, pārpalikušo ūdeni un visu samaisi. Veido mīklu, lai tai būtu vienmērīga konsistence. Atstāj uz 10 minūtēm.
- Liec cepamajā pannā tā, lai mīkla sanāk apm. 5 cm bieza, un ar dakšu viegli sadursti.
- Cep apmēram 30–40 minūtes.