Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Pogača – serbu maize (15)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: "Četras sezonas"

Pogača – vienkārša, ātri pagatavojama, klasiska serbu maize. Tās pagatavošana prasa pavisam nelielu laiku, bet garša liek domāt par pretējo – it kā būtu pavadīts ilgs laiks, lai sanāktu tik garda maize. To var pasniegt ar ļoti daudzām dažādām piedevām

Sastāvdaļas:

  • 500 g kviešu miltu
  • 15 g svaiga rauga
  • 10 g cukura
  • 10 g sāls
  • apm. 200 - 250 ml remdena ūdens

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Siltā ūdenī, apmēram 3 - 4 ēdamkarotes, iemērc raugu ar cukuru un atstāj uz 10 minūtēm, lai raugs sāk darboties.
  3. Samaisi miltus ar sāli. Miltiem pielej raugu, pārpalikušo ūdeni un visu samaisi. Veido mīklu, lai tai būtu vienmērīga konsistence. Atstāj uz 10 minūtēm.
  4. Liec cepamajā pannā tā, lai mīkla sanāk apm. 5 cm bieza, un ar dakšu viegli sadursti.
  5. Cep apmēram 30–40 minūtes.
Komentāri (15)
Nepalaid garām
Uz augšu