Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Lakšu pesto (33)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir lakšu laiks, kad var gatavot gardu un veselīgu pesto. To var uzglabāt saldētavā ilgākam laikam.

Nepieciešams:

  • 100 g lakšu
  • 25 g ciedru riekstu
  • 90 ml olīveļļas
  • 30 g Parmesan siera
  • citrona sula
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana:

Ciedru riekstus nedaudz apgrauzdē. Lakšus, riekstus un nedaudz olīveļļas blenderī sastrādā masā. Pieliek sāli, piparus, eļļu, rīvētu sieru, citrona sulu pēc garšas. Visu sajauc, liek burciņā, uzlej nedaudz olīveļļas, glabā vēsumā. Pasniedz ar svaigu vai grauzdētu maizīti, pastu, dārzeņiem, zivi vai gaļu.

Ciedru riekstu vietā var izvēlēties Indijas, valriekstus vai zemesriekstus.

Pesto ilgstošai glabāšanai sapilda nelielos trauciņos un uzglabā saldētavā.

Komentāri (33)
Nepalaid garām
Uz augšu