Sāksies «Rīgas fotomēneša 2015» pasākumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aprīļa beigās sāksies fotofestivāla «Rīgas fotomēnesis» 2015.gada starptautiskās programmas pasākumi - izstādes, lekcijas, filmas, diskusija un prezentācijas, informēja festivāla rīkotājs Arnis Balčus.

Programma sāksies ar «FK Portfolio» balvas publiskajām prezentācijām 29.aprīlī plkst.18 koprades telpā «The Mill», kur desmit jauni Latvijas fotogrāfi sacentīsies par galveno balvu - «Sony A6000» fotokameru, grāmatu «Latvijas ainava» un publikāciju žurnālā «Foto Kvartāls». 30.aprīlī plkst.17 Latvijas fotogrāfijas muzejā tiks atklātas Imanta Grosa un zviedru fotogrāfa Jūhana Sundgrēna personālizstādes, bet 6.maijā plkst.18 ISSP Skolā paredzēta vācu fotogrāfa Niko Baumgartena grāmatas par Rīgas klaiņojošiem kaķiem prezentācija.

7.maijā plkst.18 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē «Arsenāls» tiks atklāts viens no centrālajiem šī gada «Rīgas fotomēneša» pasākumiem - ukraiņu mākslinieku Vladislava Krasnoščoka un Sergija Ļebedinska fotoizstāde «Eiromaidans». Autoru mērķis nebija tikai fiksēt vēsturiskos notikumus Kijevas Neatkarības laukumā, bet arī paust dziļi personisku nostāju un būt daļai no protestētāju komūnas. Tā rezultātā tapusi saturiski un tehnoloģiski unikāla izstāde un grāmata «Eiromaidans», kas jau izpelnījusies īpašu starptautisku ievērību. Dienu vēlāk, 8.maijā, plkst.18 «Nordic Club House» Rīgā, Kalēju ielā 3, paredzēta arī abu autoru publiskā lekcija.

7.maijā plkst.19 Rīgas Kino muzejā varēs noskatīties latviešu dokumentālās filmas un kinožurnālus par fotogrāfiju. Savukārt 13.maijā plkst.13 «Nordic Club House» būs iespējams piedalīties diskusijā par mākslinieka vārda brīvību un autortiesībām.

14.maijā koprades telpā «The Mill» atvērto lekciju piedāvās lietuviešu izcelsmes amerikāņu fotogrāfs Endrjū Mikšs, kurš pazīstams ar savu pretrunīgi vērtēto fotostāstu par Lietuvas diskotēkām. 15.maijā plkst.18 kultūrpreču telpā «NicePlace Mansards» notiks atvēršanas svētki «Latvijas fotogrāfijas gadagrāmatai», kas šogad veltīta konceptuālai fotomākslai. Pasākuma laikā varēs satikt izdevuma autorus un iegādāties gan gadagrāmatu, gan tai veltītus auduma maisiņus par pazeminātu cenu.

Tāpat «Rīgas fotomēneša» laikā norisināsies Jāņa Deinata izstāde Dailes teātra mākslas telpā «Brīvības 75», bet jūnija sākumā galerijā «Noass» būs skatāma arī ISSP Skolas izstāde.

«Rīgas fotomēneša» tematiskā līnija ir Baltijas, Ziemeļvalstu un bijušo PSRS republiku fotogrāfija un ar to saistītā radošā industrija. Festivāls norisinās katru otro gadu, tomēr arī starpfestivāla gados organizatori piedāvā pietiekami plašu pasākumu programmu, kurā piedalās gan vietējie, gan ārvalstu fotogrāfi un nozares speciālisti.

Pilna festivāla programma pieejama mājaslapā «www.rigaphotomonth.com».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu