Ar divriteni uz hokeju Prāgā: skarbais pretvējš, kilometrāžas rekords (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Kas mūs nenogalina, padara stiprākus. Tāds ar Jāni Šipkovu ir mūsu brauciena moto pēc piedzīvotās visai smagās ceturtās dienas velosipēdu ceļojumā no Bauskas līdz Čehijas galvaspilsētai Prāgai. Smagās, jo aptuveni 80 no 133 kilometrus (brauciena līdzšinējais rekords) garās distances no Suvalkiem līdz Lomžas pievārtei veicām pret brāzmainu pretvēju.

Ieturējuši brokastis vienā no Suvalku hosteļiem pie zviedru galda, ap pulksten 9 sākām kārtot mantas, lai dotos ceļā. Iepriekšējā vakarā pēc interneta meteo lapās ieraudzītā uzmācās bažas par ceturtdien solīto rietumu vēju. Mēs braucam uz rietumiem. Jau ar veiktajiem pirmajiem metriem kļuva skaidrs, ka šī diena būs sūra, kā arī bija. Ļoti spēcīgs pretvējš mums pūta sejā, un uz priekšu tikām tikai ar lielām pūlēm. Tā tas turpinājās vairāk nekā pusi dienas.

Sarunas mūsu starpā bija par skarbajām vēja brāzmām, pauguriem un navigēšanu, kas kļuva par pārbaudījumu tālākajām ceļojuma dienām. Tie tobrīd bija galvenie un vienīgie sarunu temati. Cenšoties noīsināt distanci, izvēlējāmies lauku ceļus, kur nav liela satiksme. Tomēr vienā vietā navigācija mūs pievīla – nācās braukt pa sliktas kvalitātes grants ceļu. Citas izejas nebija. Mans divritenis šauro riepu dēļ ir domāts asfalta segumam, tāpēc mocījos ne pa jokam, jo riepas grima smiltīs un gandrīz divreiz novilku uz mutes.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu