Zemestrīcē Nepālā bojāgājušo skaits pieaug līdz 3218 cilvēkiem (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bojāgājušo skaits zemestrīcē, kas nedēļas nogalē notika Nepālā, ir pieaudzis līdz 3218 cilvēkiem, pirmdien paziņoja amatpersonas.

«Bojāgājušo skaits ir sasniedzis 3218, un vairāk nekā 6500 ir ievainoti,» sacīja Iekšlietu ministrijas nacionālo katastrofu pārvaldības nodaļas vadītājs Ramešvors Dangals.

Svētdien bija ziņots, ka šajā zemestrīcē Nepālā gājuši bojā 2430 cilvēki un ievainoti apmēram 6000. Kaimiņvalstīs zemestrīce prasījusi aptuveni 90 cilvēku dzīvības, tai skaitā vismaz 67 Indijā un 20 Ķīnā.

Zemestrīce ar stiprumu 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas sestdienas pusdienlaikā pēc vietējā laika izraisīja simtiem māju sagrūšanu. Tās epicentrs bija pie Lamdžungas apmēram 80 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Nepālas galvaspilsētas Katmandu.

Zemestrīce sagrāva vecākos Katmandu rajonus un bija sajūtama arī Indijā, Bangladešā, Ķīnas Tibetas autonomajā rajonā un Pakistānā. Tās izraisīti zemes nogruvumi apgrūtināja glābēju iespējas pa kalnu ceļiem nokļūt pie cietušajiem.

Šī ir smagākā zemestrīce Nepālas vēsturē kopš 1934.gada, kas astoņu magnitūdu zemestrīce gandrīz pilnībā sagrāva Katmandu, Bhaktapūras un Patanas pilsētas.

Svētdien Nepālu satricināja spēcīgs zemestrīces pēcgrūdiens ar stiprumu 6,7 magnitūdas pēc Rihtera skalas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu