Bailes Nepālā: Iedzīvotāji izvēlas nakšņot uz ielas, nevis atgriezties mājās (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vairāk nekā astoņus miljonus cilvēku ir ietekmējusi Nepālas zemestrīce, un 1,4 miljoniem iedzīvotāju trūkst pārtikas - ar šādiem datiem nākusi klajā Apvienoto Nāciju organizācija (ANO), vēsta BBC.

Nepālas valdība otrdienas rītā norādījusi, ka 7,8 balles stiprajā zemestrīcē bojā gājuši vismaz 4300 cilvēku, un šis skaitlis turpinās pieaugt.

Nepālā un tās tuvākajā apkārtnē cilvēki naktis pavada klajās vietās ārpus mājām, jo baidās atgriezties mājās - zemestrīce ir ietekmējusi vairāk nekā astoņu miljonu cilvēku dzīves.

Galvaspilsētas Katmandu klajākajās vietās cilvēki ir izveidojuši telšu nometni, kur pavada savu laiku - mājās atgriezties ir bail.

"Ir slikti. Mēs šeit esam jau trīs dienas, un esam ēduši tikai nūdeles. Nav nekā cita, ko ēst, taču mums ir bail atgriezties mājās. Ja nu atkal zemestrīce..." saka viens no vietējiem iedzīvotājiem, kurš dzīvo telšu jaunizveidotajā telšu nometnē.

"Mēs kaut kad atgriezīsimies mājās. Bet tas nenotiks tagad. Kamēr tiks baumots un teikts par iespējamiem pēcgrūdieniem un jaunām zemestrīcēm, mēs būsim šeit," saka vīrietis, kura māja zemestrīcē nav būtiski bojāta.

Tiek vēstīts, ka gandrīz visa Nepālas armija ir iesaistīta cietušo un bojāgājušo meklēšanā. Vairāk nekā 50 stundas pēc katastrofas visā Nepālā ir jūtamas bailes un nemiers.

Nepālas valdībai ir jādomā, kā palīdzēt cietušajiem, jo slimnīcas ir pārpildītas, un tur vietu nav, tādēļ Nepāla ir lūgusi palīdzību starptautiskajai sabiedrībai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu