«Greenpeace»: Ugunsgrēks Černobiļas slēgtajā zonā ir katastrofāls (88)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Organizācija «Greenpeace» paziņojusi, ka ugunsgrēka platība Černobiļas slēgtajā zonā pārsniedz 10 tūkstošus hektāru, vēsta Krievijas mediji.

Par to paziņojis «Greenpeace Russia» vadītājs Aleksejs Jarošenko.

Jau ziņots, ka pēc Ukrainas Iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas ugunsgrēks pārņēmis 400 hektārus mežu.

«Šobrīd Černobiļas slēgtajā zonā 30 kilometrus no Černobiļas atomelektrostaciju plosās ļoti liels, pēc visiem aplēsēm katastrofāls meža ugunsgrēks. Pēc mūsu datiem, tā platība pārsniedz 10 000 hektārus - par to liecina satelītuzņēmumi no kosmosa. Oficiāli šāda ugunsgrēku platība vēl netiek atzīta,» sacījis Jarošenko.

Viņš atzīmē, ka pašlaik meža ugunsgrēka dūmi virzās Baltkrievijas virzienā.

«Spriežot pēc laika prognozes, rīt dūmi var pavērsties rietumu virzienā, uz Minskas pusi. Bīstamības pakāpe ir diezgan augsta, tas nav sliktākais iespējamais scenārijs Černobiļas zonā, taču bīstamības pakāpe ir augsta,» piebildis ekologs.

Jau ziņots, ka ārkārtas situācija otrdien izveidojusies Černobiļā, Ukrainā, kur meža ugunsgrēks izcēlies Černobiļas slēgtajā zonā,

Komentāri (88)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu