Vilks atgādina par Latvijas «virsuzdevumu» un aicina nedzīvot ilūzijās (217)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai arī jebkurā jomā šobrīd ir pieprasījums pēc algu pieauguma, nevajag dzīvot ar utopiskām domām, ka Latvijā tuvākajā laikā ir iespējams tāds izrāviens, lai iedzīvotāji varētu rēķināties ar ievērojamu atalgojuma kāpumu, uzsver bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.

Vilks trešdienas rītā sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja, ka situācija Latvijā ir grūtāka nekā pirms pusgada, gada, bet globāli situācija vērtējama kā riskanta. Bijušais ministrs norāda, ka Latvijai, plānojot budžetu, primāri jāīsteno pasākumi, kas saistīti ar valsts drošību.

«Ja mēs runājam par aizsardzību, tad tas ir virsuzdevums. Ar NATO ir vienošanās [par aizsardzības budžeta palielināšanu līdz 2% no IKP] līdz 2020.gadam. NATO respektē mūsu plānu, un, veidojot budžetu, tas ir uzdevums numur viens,» pauda viņš.

Vilks norāda, ka patlaban politiķiem nevajadzētu solīt to, ko nemaz nevar izpildīt.

«Dažādu resoru vai jomu pieteikumi algu pieaugumos – tie konfliktē viens ar otru. Jebkurās jomās ir spiediens uz algām. Vajag un viss. Bet nav vīzijas, kā tas notiks. Latvijā idejas nav sliktas, bet nav izpildītāju. Nav ko utopijā dzīvot, ka baigais [ekonomikas] izrāviens ir iespējams. Algu pieaugums var būt, bet jāiet maziem solīšiem,» skaidroja viņš.

Komentāri (217)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu