Nepālā izceļas sadursmes starp zemestrīcē izdzīvojušajiem un policiju (19)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nepālas galvaspilsētā Katmandu trešdien izcēlās sadursmes starp īpašo uzdevumu policiju un izdzīvojušajiem zemestrīcē, kurā gājuši bojā vairāk nekā 5000 cilvēku.

Zemestrīces izpostītajā Katmandu trūkst humānās palīdzības stihijas skartajiem iedzīvotājiem, un pēcgrūdienu turpināšanās viņus padara nervozus. Cerot atstāt galvaspilsētu, tūkstošiem cilvēku trešdien agrā rītā sāka pulcēties pie galvenās autoostas pēc valdības solījuma nodrošināt 250 autobusus aizbraukšanai no Katmandu.

Kad šie autobusi neieradās, pūlī izcēlās sašutums un sākās sadursmes ar īpašo uzdevumu policiju, kas bija nosūtīta normalizēt situāciju pie parlamenta ēkas.

Izmisums valdīja arī zemestrīces izpostītajos lauku rajonos, kur cilvēki lūdzās viņus aizvest ar nedaudzajiem helikopteriem, kuri piegādāja ciemiem humāno palīdzību.

Sestdien notikušajā zemestrīcē Nepālā ir gājuši bojā vismaz 5057 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku ir ievainoti. Vēl apmēram 100 cilvēku ir gājuši bojā Nepālas kaimiņvalstīs Indijā un Ķīnā.

Turpinoties glābšanas darbiem, otrdienas vakarā no gruvešiem tika izvilkts 27 gadus vecs izdzīvojušais, kurš tur bija pavadījis apmēram 82 stundas.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu