Krievija no Nepālas evakuējusi arī Latvijas pilsoņus (252)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No Nepālas galvaspilsētas Katmandu izlidojušas divas Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas lidmašīnas ar Krievijas un vairāku citu valstu, arī Latvijas, pilsoņiem, kas pēc postošās zemestrīces nolēmuši pamest Himalaju valsti, paziņoja Krievijas vēstniecība Nepālā.

Lidmašīnās atrodas 128 Krievijas, Kazahstānas, Tadžikistānas, Uzbekistānas, Latvijas, Ukrainas un Izraēlas pilsoņi, teikts vēstniecības paziņojumā.

Evakuēto vidū ir arī kāda Krievijas iedzīvotāja, kas guvusi savainojumus, Katmandu zemestrīces rezultātā sabrūkot viesnīcai. Tiesa gan, viņa tikusi sveikā ar lauztu kāju.

Nepālas Iekšlietu ministrija otrdien paziņoja, ka bojāgājušo skaits postošajā 7,8 magnitūdas stiprajā zemestrīcē sasniedzis 5057. Aptuveni 10 000 cilvēku ir ievainoti.

Lai gan pēcgrūdieni pēc sestdien notikušās zemestrīces ir norimuši, simtiem cilvēku joprojām guļ ielās, jo viņu mājas ir sagruvušas vai draud sagrūt.

Indijā un Ķīnā zemestrīce prasījusi aptuveni 100 cilvēku dzīvību.

Komentāri (252)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu