Jauni fakti «Germanwings» lidmašīnas katastrofas lietā (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bēdīgi slavenajam aviokompānijas «Germanwings» pilotam Andreasam Lubicam ASV Federālās aviācijas administrācija (FAA) atteikusi medicīnas sertifikātu, kas bija nepieciešama privātā pilota apliecībai, vēsta aģentūra «Reuters».

2010.gada 8.jūlijā rakstītā vēstulē FAA atzinusi, ka Lubics nevar saņemt medicīnas sertifikātu un pieprasījusi no Vācijas ārstiem sīkāku informāciju par viņa slimību.

«Smagas depresijas epizode bez psihotiskiem simptomiem ,» šādu diagnozi FAA iesnieguši Vācijas ārsti.

2010.gada 28.jūlijā, FAA, izskatot medicīniskos ierakstus, Lubicam piešķīrusi medicīnas sertifikātu, kāds tiek izsniegts pilotiem - mācekļiem, ar piebildi, ka, gadījumā, ja simptomi atkārtojas vai viņam turpmāk nepieciešama ārstēšana, viņš nedrīkstētu lidot.

Publiskotie dokumenti tāpat liecina, ka Lubics anketā sākotnēji atzīmējis, ka nav iepriekš slimojis garīga rakstura traucējumiem, vēlāk tomēr atbildot apstiprinoši.

Iepriekš vēstīts, ka 24.martā Francijas Alpos notika «Germanwings» lidmašīnas «Airbus A320» katastrofa, kurā gāja bojā 150 cilvēki. Kā noskaidrots izmeklēšanas gaitā, katastrofu tīšām izraisījis lidaparāta otrais pilots Lubics, to apzināti nogāžot kalnos.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu