Nepālā nav izdevies sazināties ar 1000 ES pilsoņu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc pagājušajā sestdienā Nepālā notikušās 7,8 magnitūdu zemestrīces joprojām nav izdevies sazināties ar 1000 Eiropas Savienības (ES) pilsoņu, piektdien paziņoja ES vēstniece Nepālā.

Vairums no viņiem bija kalnu pārgājienā nomaļajā Langtangas kalnu grēdā Everesta reģionā tuvu zemestrīces epicentram, sacīja ES vēstniece Rensje Tērinka.

«Viņi ir pazuduši, taču mēs nezinām, kas ar viņiem ir noticis,» žurnālistiem pavēstīja Tērinka. «Daudzi bija Langtangas rajonā un daži bija Luklas rajonā.»

Kāda cita ES amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, sacīja, ka vairumam no viņiem droši vien viss ir kārtībā, taču ar viņiem nav iespējams sazināties.

Pienākušas neapstiprinātas ziņas, ka Langtangā zemestrīces izraisītas lavīnas nolīdzinājušas veselus ciematus. Vietējās avīzes ziņo, ka no Langtangas evakuēti desmitiem ārzemnieku.

Kā piektdien paziņoja Nepālas Nacionālais ārkārtas operāciju centrs, bojāgājušo skaits zemestrīcē sasniedzis 6204.

Vēl vairāk nekā 100 cilvēki gājuši bojā kaimiņvalstīs Ķīnā un Indijā.

Vismaz 13 932 cilvēki ir ievainoti, paziņoja centrs.

ANO un palīdzības organizācijas trešdien lūdza donorvalstīm sagādāt 415 miljonus ASV dolāru ārkārtas palīdzībai zemestrīcē cietušajai Nepālai.

Nauda tiks izmantota, lai turpmākos trīs mēnešus palīdzētu Nepālas varasiestādēm nodrošināt patvērumu, pārtiku, ūdeni un medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem, paziņojis ANO Humāno jautājumu koordinācijas birojs.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu