Latvijas kalnā kāpēju grupa nokļuvusi Nepālas galvaspilsētā (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sešu alpīnistu grupa no Latvijas, kas bija devusies ekspedīcijā uz Himalaju kalniem, šorīt agri no rīta ar iekšējo avioreisu nokļuvusi Nepālas galvaspilsētā Katmandu, liecina informācija portālā «Virsotne.lv».

Nesagaidot evakuācijas helikopteru, kas joprojām veic zemestrīcē smagi cietušo cilvēku glābšanas darbus, pārlidojums veikts ar iekšējo avioreisu kopā ar visu ekipējumu.

Kamēr epopeja un neziņa ar cerēto evakuācijas transportu nebija beigusies, apkārtējā situācija jau stabilizējusies un dzīves ritums atgriezies, raksta «Virsotne.lv». Šonakt Katmandu esot bijuši jūtami nelieli grūdieni, tāpēc nolemts līdz 6.maijā plānotajam izlidošanas reisam uz mājām doties ārpus pilsētas uz mazu lauku ciematu un pavadīt atlikušo laiku tur, uzturoties teltīs.

Iepriekš viena no ekspedīcijas dalībniecēm savā «Facebook» profilā bija ievietojusi emocionālu ziņu par situāciju, kādā atrodas seši ceļotāji no Latvijas, netiekot prom no zemestrīces skartās Nepālas un pārmetot, ka Latvijas Ārlietu ministrija atsakās viņiem palīdzēt.

Savukārt informācija portālā «Virsotne.lv» liecina, ka, gaidot lidojumu uz Katmandu, grupa devusies nelielā pārgājienā pa kalnu taku, izmantojusi Nepālas pilsētā Luklā pieejamās izklaides un plānojusi piknika vakariņas pie kalnu upes.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu