Noskaidrotas latviešu radiostacijās visvairāk atskaņotās dziesmas (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No Latvijā radītajiem skaņdarbiem pērn radiostacijās visvairāk atskaņotas Dona dziesmas, liecina Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) dati.

Visvairāk - 2106 reizes - atskaņota Dona dziesma «Pēdējā vēstule», viņa dziesma «Atbilde» spēlēta 1941 reizi, bet dziesma «Tev piedzims bērns» atskaņota 1678 reizes.

Ceturtajā vietā topā ierindojas Rikardions ar dziesmu «Mīlas tuksnesis», piektajā - «Liepavota» skaņdarbs «Vēstule uz Latviju». Sestajā un septītajā vietā visvairāk atskaņoto dziesmu topā ierindojas grupa «Carnival Youth» ar dziesmām «Never Have Enough» un «Brown Eyes And All The Rest».

Astotajā vietā topā iekļuvusi Ineses un Harija Spanovska dziesma «Neatstāj mani», devītajā - grupas «Galaktika» dziesma «No visas sirds», bet desmitnieku noslēdz Andra Ērgļa izpildītā dziesma «Ripoja akmens», kas pērn atskaņota 1538 reizes.

LaIPA valdes priekšsēdētāja un SIA «Mikrofona ieraksti» vadītāja Elita Mīlgrāve paziņojumā medijiem vērš uzmanību, ka diemžēl Latvijā radiostacijas priekšroku dod ārzemēs veidotiem skaņdarbiem un Latvijas mūzikas atskaņošanu par prioritāti ir izvirzījuši vien sabiedriskie radio.

2014.gadā raidstacijās atskaņotāko dziesmu topā visas ir ārvalstu mākslinieku radītas dziesmas. Pērn visvairāk - 3627 reizes - spēlēta dueta «Milky Chance» dziesma «Stolen Dance». Otrajā vietā ir «Coldplay» dziesma «A Sky Full of Stars», kas atskaņota 3450 reizes, trešajā vietā ierindojas «Coldplay» dziesma «Magic», kas atskaņota 3416 reizes.

Ceturtajā vietā ir Kelvina Herisa skaņdarbs «Summer», piektajā - Džona Ledženda «All of Me», sestajā - grupas «Imagine Dragons» dziesma «Demons», septītajā - «Emin» dziesma «Ja luchshe», astotajā ir grupas «American Authors» dziesma «Best Day of My Life», devītajā ir grupas «Bastille» dziesma «Of the Nigft». Pērn spēlētāko dziesmu topu noslēdz Sema Smita dziesma «Money on My Mind», kas atskaņota 2263 reizes.

Pagājušajā gadā Latvijas radiostacijās atskaņotāko fonogrammu tops veidots, balstoties uz 47 Latvijas radiostaciju iesniegtajām atskaitēm. Dati rāda, ka 100 atskaņotāko dziesmu vidū ir tikai 17 Latvijā radīti skaņdarbi. Tas liecina, ka radiostaciju repertuārā joprojām dominē ārzemju hiti.

Mīlgrāve gan atzīst, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem latviešu mūzikas īpatsvara pieaugumam ir pozitīva dinamika. «Tādā mazā valstī, kāda ir Latvija, būtiski šo situāciju varētu sekmēt vienīgi izmaiņas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā par Latvijā radītas mūzikas īpatsvara noteikšanu radiostacijās,» uzskata Mīlgrāve.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu