Mātes dienai veltīts latviešu kora mūzikas koncerts «Ave Maria»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas vecajā Ģertrūdes evaņģēliski luteriskajā baznīcā sestdien pl.18 00 notiks Mātes dienai veltīts latviešu kora mūzikas koncerts «Ave Maria», portālu «Apollo» informēja Aigars Reinis.

Latvijas Republikas zemessardzes kora «Stars» Mātes dienas koncertprogramma ir veltījums sievietei - mātei latviešu garīgās mūzikas kontekstā. Koncertā skanēs darbi ērģelēm, korim un solo, kas saistīti ar mātes tēmu, īpaši akcentējot «Ave Maria» - lūgšanu Jaunavai Marijai, Jēzus Kristus mātei.

Koncertu atklās vecmeistaru E.Dārziņa, A.Kalniņa, P.Barisona un L.Vīgnera skaistākās solo un kora dziesmas. To vidū īpaši jāmin 1889.gadā dzimušās komponistes, literātes un dziedātājas Paulas Līcītes reti atskaņotā kompozīcija «Ave Maria» ( K.Štrāls), kuru izpildīs kora sieviešu grupa, ērģelnieks Aigars Reinis un soliste Annija Kristiāna Ādamsone.

Latviešu mūsdienu garīgā a capella kora mūzika tiks pārstāvēta ar I.Ramiņa un R.Dubras kompozīcijām. Koncertā būs iespēja dzirdēt M.Einfeldes un R.Dubras ērģeļmūzikas garīgos opusus «Ave Maria» un «Dievmātes skatiena pieskāriens».

Viens no programmas dārgakmeņiem ir slavenā igauņu komponista Arvo Pērta kompozīcija «Salve Regina», kuru komponists sarakstījis pēc Esenes bīskapa Hūberta Luta pasūtījuma, godinot Esenes Zelta Dievmāti.

Ieeja koncertā par ziedojumiem ērģeļu restaurācijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu