Pašgatavota dāvana māmiņai svētkos! Jo-jo ziediņi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lolitasskapis.lv

Pavisam drīz svinēsim Mātes dienu, tāpēc portāls «Apollo» sadarbībā ar radošo darbnīcu [s:50748] aicina jūs iepriecināt savas māmiņas ar pašgatavotām dāvanām.

Fotogalerijā vari iepazīties ar jo-jo ziediņu gatavošanu soli pa solim.

Materiāli:

Tradicionāli tekstilmozaīkai izraugās kokvilnu. Pieredzējušas rokdarbnieces gan dažiem darbiem ņem arī plāno trikotāžu. To gan nevajadzētu izvēlēties iesācējiem, jo tā irst. Šai tehnikai labāk noder mīksti audumi, jo iestīvināts materiāls neveido jo-jo ziediņam nepieciešamo krokojumu. Tāpēc šādus audumus ieteicams pirms šūšanas samitrināt.

Ziediņi ar speciālo veidotāju krietni atvieglo darbu – puķītes top ātrāk un visas ir identiski vienāda izmēra. Pat dūriena izmērs ir konstants – 3 mm.

Pārdošanā pieejams vēl otrs puķīšu veidotājs. Tas ir nedaudz sarežģītāks, toties ziediņiem ir interesanta forma. Uzskatāmi var redzēt – šādi ziediņi jauki izskatās arī kā dekors meiteņu matu sprādzēm.

Rītdien turpināsim mācīties gatavot dāvanas Mātes dienai!

<span style="font-size:small;"><strong>Lolitas skapis </strong></span>

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu