Vešņakovs cer, ka Latvijā uzvarēs Krievijai labvēlīgi «pragmatiskie spēki» (490)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs cer, ka ««kara partija» Latvijā zaudēs pragmatiskiem spēkiem, kas attiecības ar Krieviju vēlas veidot labu kaimiņattiecību garā».

Vešņakovs intervijā laikrakstam «Vesti» pārmetis, ka atsevišķi Latvijas politiskie spēki sabiedrību kurinot pret Krieviju un pat paužot rusofobiskas idejas. Šādas darbības, kas notiekot politiskā pašlabuma meklēšanai, nopietni kaitējot abu valstu attiecībām, taču to uzlabošanas iespējas vēl neesot zaudētas.

Kritiku Vešņakovs atkārtoti veltījis arī Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (V) par viņa norādītajām paralēlēm starp pašreizējo Krievijas un nacistiskās Vācijas režīmu. Vešņakovu priecē, ka šādu pozīciju nav atbalstījusi visa Latvijas valdība, taču Rinkēvičs, ja vien neatvainosies, Krievijas diplomātiem būšot «persona, ar kuru nesveicināties».

Krievijas vēstnieks atzīmējis, ka, neskatoties uz to, ka tiek aizvadīts viens no sliktākajiem gadiem abu valstu kaimiņattiecību vēsturē, diplomātiskie kontakti arvien tiek uzturēti un pat palielinās starpvalstu ekonomiskās sadarbības apmērs. Vešņakovs esot sajuties, ka īpaši tranzīta jomā strādājoši uzņēmēji esot «ļoti norūpējušies par antikrievisko histēriju» Latvijā. Vēstnieks brīdinājis, ka šī nozare Latvijas ekonomikā veidojot ap 12%, līdz ar to Krievijas kravu zaudēšana nodarītu lielus zaudējumus Latvijas ekonomikai kopumā.

«Mums ir vajadzīga sadarbība un miers. Mēs atceramies, par kādu cenu to izdevās panākt 1945.gadā,» izteicies Vešņakovs, mudinot nepieļaut savstarpējas pretstāves gaisotnes radīšanu.

Vešņakovs arī pieslējies laikraksta pozīcijai, ka Latvijā tiekot mēģināts pārrakstīt 2.pasaules kara vēsturi. «Mēs redzam mēģinājumus sagrozīt vēstures faktus. Skaidrs, ka tas tiek darīts apzināti un ar konkrētiem politiskiem mērķiem - lai uzvarētāju pārvērstu par agresoru, bet nacistu kolaboracionistus padarītu par varoņiem,» izteicies vēstnieks, «taču esmu pārliecināts, ka šī iecere neizdosies. Mēs zinām patiesību.»

Komentāri (490)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu