Atklāj jaunus faktus par «Germanwings» pilota rīcību īsi pirms katastrofas (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bēdīgi slavenais aviokompānijas «Germanwings» pilots Andreass Lubics, kurš marta beigās Alpos apzināti nogāza pasažieru lidmašīnu, pēdējā brīdī, iespējams, centies izvairīties no katastrofas, vēsta Lielbritānijas laikraksts «Daily Mail».

Saskaņā ar laikraksta rīcībā esošo informāciju, lidmašīnas melnās kastes ieraksti liecinot, ka Lubics 93 sekundes pirms lidmašīnas nogāšanās varētu būt mēģinājis izmainīt automātiskās augstuma samazināšanas komandu, ko viņš pats iepriekš bija iedarbinājis.

Francijas izmeklētāji trešdien publiskojuši jaunu ziņojumu par lidmašīnas bojāeju, kurā apgalvots, ka esot pierādījumi, ka Lubics varētu būt centies manuāli atgūt kontroli pār lidaparātu neilgi pirms katastrofas.

29 lappušu ziņojums balstīts uz lidmašīnas melnajās kastēs ierakstīto informāciju.

Ziņojuma autori norāda, ka melnās kastes fiksējušas, ka no otrā pilota vietas tiek veiktas manipulācijas ar lidmašīnas kontroles ierīcēm un tas esot noticis vienu minūti un 33 sekundes pirms lidmašīnas nogāšanās.

Kāds Francijas izmeklēšanas biroja (BEA) eksperts gan apšauba pieņēmumu, ka Lubics pēdējā brīdī tiešām būtu vēlējies novērst katastrofu, kas tehniski būtu iespējams.

Iepriekš vēstīts, ka 24.martā Francijas Alpos notika «Germanwings» lidmašīnas «Airbus A320» katastrofa, kurā gāja bojā 150 cilvēki. Kā noskaidrots izmeklēšanas gaitā, katastrofu tīšām izraisījis lidaparāta otrais pilots Lubics, to apzināti nogāžot kalnos.

Izmeklēšanā noskaidrojies, ka Lubics iepriekš cīnījies ar depresiju un pašnāvnieciskām tieksmēm, kas viņam licis pieņemt lēmumu nogāzt lidmašīnu.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu