CSDD norāda uz pozitīvu tendenci autovadītāju vidū (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Palielinājies to autovadītāju īpatsvars un skaits, kuriem ir derīgas medicīniskās izziņas, - šī gada janvārī nederīgas medicīniskās izziņas bija teju 13% jeb 106 500 šoferu, bet maijā vairs tikai 9,2% jeb 78 000 autovadītāju, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes un drošības direkcijā (CSDD).

Direkcijā gan atzīst, ka, visticamāk, visi šie vadītāji nepiedalās ceļu satiksmē kā šoferi, taču kāda autobraucēju daļa varētu būt piemirsusi par medicīniskās izziņas termiņa beigām.

CSDD atgādina, ka šoferiem ir iespējas pieteikties bezmaksas atgādinājumu saņemšanai, kā arī iegūt informāciju par savas medicīniskās izziņas, kā arī citu dokumentu un tehniskās apskates derīguma termiņiem. Atgādinājumu saņemšanai var pieteikties CSDD e-pakalpojumu (https://e.csdd.lv) sadaļā «Reģistrācijas datu maiņa», ieliekot ķeksi «Sūtīt paziņojumus uz e-pastu», kas nodrošina iespēju uz e-pastu saņemt atgādinājumus gan par medicīniskās izziņas derīguma termiņu, gan par vadītāja apliecības, tehniskās apskates, OCTA polises derīguma termiņiem.

CSDD informē, ka šī gada maijā bija 845 000 derīgas vadītāja apliecības un 767 000 medicīniskās izziņas, savukārt janvārī - 844 800 derīgas vadītāja apliecības un 738 300 medicīniskās izziņas.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu