9.maija svinību laikā aiztur meklēšanā izsludinātu cilvēku (205)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien Uzvaras parkā, Rīgā, 9.maija jeb tā sauktās uzvaras dienas svinību laikā aizturēts kāds cilvēks, kurš par dažādiem noziegumiem bija izsludināts meklēšanā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis, aizturētā persona tikusi meklēta saistībā ar zādzībām un noziegumiem, kas saistīti narkotiskajām vielām.

Svinību laikā policija sodījusi 25 personas, kas Uzvaras parkā atradušās alkohola reibumā. Divi no sodītajiem bija iekrituši Uzvaras parka teritorijā esošajos dīķos. Vēl seši protokoli sastādīti par atvērtu alkoholisko dzērienu pudeļu turēšanu.

Policijas darbinieki arī uzsākuši vienu administratīvo lietu par aizliegtas padomju simbolikas izmantošanu – kāda persona pasākumā ieradās ar PSRS karogu.

Sadovskis uzsvēra, ka gan Valsts policija, gan pašvaldības policija naktī pastiprināti strādās galvaspilsētas centrā, kā arī teritorijā pie Uzvaras pieminekļa, lai uzraudzītu sabiedrisko kārtību un drošību.

Jau ziņots, ka par uzbrukumu policijas darbiniekam uzsākts arī viens kriminālprocess.

Svinību laikā vecāki atrasti diviem noklīdušiem bērniem.

LETA jau ziņoja, ka visapkārt Uzvaras parkam un tā teritorijā ir daudz dažādu kārtības sargu - gan no privātām apsardzes firmām, ko nolīguši pasākuma organizatori, gan valsts un pašvaldības policisti.

Pēcpusdienā policisti veica pārrunas ar personu grupu, kas svētkos ieradās ar pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas republiku karogiem, pastāstīja Anučins. Starp šīm personām bija arī krievu valodas referenduma organizētājs Vladimirs Lindermans, kurš rokās turēja karogu Georga lentīšu krāsās. Pēc pārrunām minētās personas piekrita novākt šos karogus.

Kā ziņots, Uzvaras parkā sestdien bija pulcējušies desmitiem tūkstoši cilvēku, lai piedalītos pasākumos, kas veltīti Krievijā svinamajai «Uzvaras dienai» un nacisma sagrāvei, kā arī Otrā pasaules kara upuru piemiņai.

Komentāri (205)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu