Vērtēs, vai Ušakova runa tikai krievu valodā atbilst likuma prasībām (179)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts valodas centrs vēl vērtēs, vai tas, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs («Saskaņa») runu pie Uzvaras pieminekļa teica tikai krievu valodā, atbilst likuma prasībām, aģentūrai BNS sacīja Valsts valodas centra direktora vietnieks Agris Timuška.

«Vēl ir jānoskaidro, kādā statusā viņš teica šo runu - vai kā Rīgas mērs vai kā privātpersona, un protams, vissvarīgākais - kurš organizēja šo pasākumu,» teica Timuška.

Viņš paskaidroja - ja to rīkoja nevis pašvaldības vai valsts institūcija, bet kāda nevalstiska organizācija, tad tas, visticamāk, atbilst likuma prasībām.

To, kādā statusā Ušakovs 9.maijā teicis runu un kas rīkojis pasākumu, Valsts valodas centrs plāno noskaidrot desmit dienu laikā.

Jau vēstīts, ka Ušakovs uzrunu cilvēkiem, kuri sestdien, 9.maijā, bija pulcējušies Uzvaras parkā, lai atzīmētu PSRS uzvaru Otrajā pasaules karā, teica krievu valodā.

Uzvaras parkā sestdien norisinājās biedrības «9.maijs» rīkotie pasākumi par godu Otrā pasaules kara beigām. Eiropa kara beigas atzīmē 8.maijā, savukārt daļa iedzīvotāju dod priekšroku svinībām 9.maijā, kad Krievija svin PSRS uzvaru karā. Pasākumu apmeklēja tūkstošiem cilvēku.

Komentāri (179)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu