9.maija svētku rīkotāji: Svinības nekādi nav saistāmas ar Krievijas slavināšanu (108)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Biedrība «9.maijs.lv» ikgadējās svinības Uzvaras parkā rīko kā Latvijas pasākumu, parka mastos paceļot Latvijas karogus, aģentūrai LETA norādīja biedrības vadītājs Vadims Baraņņiks (SC).

Līdz ar to šīs svinības nekādā ziņā nav saistāmas ar Krievijas slavināšanu, un bažām par to, ka šie pasākumi varētu veicināt iedzīvotāju piederību Krievijai, neesot pamata. Vakarā parkā gan bija redzama tieši pretēja aina - pasākuma dalībnieki pārsvarā nesa Krievijas karogus un dziedāja kaimiņvalsts himnu.

«Mēs, organizatori, sevi uzskatām par Latvijas patriotiem. Tas ir Latvijas pasākums. Tāpēc arī svinības tiek rīkotas gan 8., gan 9.maijā,» sacīja Baraņņiks.

Jautāts, kā viņš vērtē lielo Krievijas karogu skaitu svinībās un Krievijas himnas dziedāšanu svinību noslēgumā, Baraņņiks sacīja, ka Rīgā dzīvo daudz Krievijas pilsoņu un organizatori viņiem nevar ne 9.maijā, ne kādā citā dienā aizliegt nest Krievijas karogu.

Baraņņiks atzinīgi vērtē svinību norisi šogad, uzsverot nelielo pārkāpumu skaitu. «Svinības noritēja ļoti mierīgi, ņemot vērā, ka piedalījās 220 000 cilvēku,» sacīja «9.maijs.lv» vadītājs, vislielāko pateicību izsakot tiesībsargājošo institūciju darbiniekiem par operatīvo darbu pasākumu laikā.

Kā ziņots, Uzvaras parkā sestdien visas dienas garumā notika pasākumi, kas veltīti Krievijā svinamajai «Uzvaras dienai» un nacisma sagrāvei, kā arī Otrā pasaules kara upuru piemiņai. Tos apmeklēja ap 220 000 cilvēku.

Svinību laikā policija sodījusi 25 personas, kas atradušās alkohola reibumā. Vēl seši protokoli sastādīti par atvērtu alkoholisko dzērienu pudeļu turēšanu. Policijas darbinieki arī sākuši vienu administratīvo lietu par aizliegtas padomju simbolikas izmantošanu.

Par uzbrukumu policijas darbiniekam sākts arī viens kriminālprocess.

Pērn par dažādiem pārkāpumiem pasākuma laikā tika noformēti 64 administratīvo pārkāpumu protokoli.

Komentāri (108)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu