Apskati fotogrāfijās: Paveiktais Rīgas pils restaurācijas darbos (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien Rīgas pilī notika mediju pasākums, kura laikā tik parādīti paveiktie darbus pils priekšpilī (projekta 1.kārta) un prezentēta Rīgas pils kastelas restaurācijas un pārbūves (projekta 2.kārta) skiču projekta koncepcija.

Priekšpils rekonstrukcijā patlaban darbi ir izpildīti 70% apjomā.

Rīgas pils priekšpilī šobrīd nobeigumam tuvojas Baltās zāles ģipša veidojumu atjaunošanas, griestu un sienu dekoratīvās apdares darbi. Tuvākā mēneša laikā tiks pabeigta Sūtņu zāles restaurācija un Ģerboņu zāles apdares darbi. Līdz rudenim turpināsies Svētku zāles restaurācija.

Lielā apjomā ir veikta vēsturisko apgaismes lustru rekonstrukcija un vēsturiskā interjera mēbeļu restaurācija. Sūtņu zālē turpinās sienu un griestu dekoratīvā gleznojuma atjaunošanas darbi.

Šī gada pavasarī ir atsākti intensīvi labiekārtošanas darbi priekšpils dārzā un pils pagalmā. Maijā turpinās visu fāžu restaurācijas un apdares darbi.

Kopumā Rīgas pils priekšpilī un Austrumu piebūves restaurācijā vidēji tiek nodarbināti 250 strādnieki.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu