Aminata jūtas gatava «Eirovīzijai»! Vai Latvija parādīs sevi godam? (73)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai gan sajūta, ka esi 100% gatavs nepienāk nekad, es jūtos gatava konkursam, aģentūrai LETA pauda dziedātāja Aminata Savadogo.

Viņa uzskata, ka uzstāšanās uz tik lielas skatuves būs milzīga pieredze. «Konkursā piedalos ar savu dziesmu arī kā komponiste. Tas man dod sajūtu, ka ar savu mūziku eju pareizajā virzienā,» uzsvēra dziedātāja. Viņa arī piemetināja, ka cenšas nevērtēt citu valstu dalībnieku dziesmas, bet strādāt pati pie sava priekšnesuma.

Ar Aminatu Vīnē, izpildot dziesmu «Love Injected», kopā uzstāsies trīs bekvokālistes, kuru dalība dziesmā, pēc autores teiktā, ir ļoti nozīmīga. Kā norādīja Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska, dziedātājas priekšnesums būs pilnīgi citādāks, jo milzīgai skatuvei ir arī citas prasības. Dziedātājai tiekot veidots arī jauns tērps.

Kā stāstīja Aminata, Latvijas Televīzija ļoti daudz palīdzējusi, lai dziedātāja varētu pierast pie uzstāšanās uz lielās skatuves. «Piemēram, varu sajust to, kā ir dziedāt ar auss monitoru. Tā kā šis ir lielākais solis manā karjerā, svarīga ir drošības sajūta, kuru man sniedz televīzija,» stāstīja soliste.

Kopš Aminata tika izvēlēta kā Latvijas pārstāve Eirovīzijas dziesmu konkursā, viņa strādājusi ļoti saspringti. «Trīs mēnešu laikā, kopš es uzvarēju «Supernovas» konkursā, ir piepildījušies vairāki sapņi. Esmu izdevusi savu debijas albumu, kuru producēja Kaspars Ansons, kā arī pirmo videoklipu,» stāstīja dziedātāja. Jau rīt plkst.6.30 Latvijas delegācija desmit cilvēku sastāvā dosies uz Vīni. Tur Aminatu gaida mēģinājumu process, kā arī tikšanās ar Austrijas latviešiem.

Kopumā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš šogad norisināsies jau 60.reizi, piedalīsies 40 dalībvalstis. Latvija ar Aminatas izpildīto «Love Injected» piedalīsies otrajā pusfinālā 21.maijā un uzstāsies ar desmito kārtas numuru. Latvijai tajā būs jākonkurē ar Lietuvas, Īrijas, Sanmarīno, Melnkalnes, Maltas, Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Izraēlas, Azerbaidžānas, Islandes, Zviedrijas, Šveices, Kipras, Slovēnijas un Polijas pārstāvjiem. Nozīmīgs būs arī ģenerālmēģinājums 20.maijā, jo tajā konkursa dalībniekus vērtēs žūrija, kuras viedoklis veido 50% no vērtējuma.

Eirovīzijas fināls notiks 23.maijā. Abus pusfinālus un finālu varēs vērot tiešraidē abos Latvijas Televīzijas kanālos, kā arī Latvijas Televīzijas mājaslapā «ltv.lv» un portālā «lsm.lv». Pirmo reizi LTV7 ēterā koncerts būs skatāms ar surdotulkojumu.

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu