Zviedri provokatīvi cīnās pret krievu zemūdeņu iespējamu tuvošanos (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas miera veicināšanas biedrība nākusi klajā ar iniciatīvu, kas varētu palīdzēt novērst svešu zemūdeņu nonākšanu Zviedrijas ūdeņos, vēsta tīmekļa medijs «The Local».

Zviedrijas Miera un arbitrāžas biedrība (SPAS) ūdenī Stokholmas arhipelāgā izvietojusi sonāro sistēmu, kas nosaukta par «Dziedošo jūrnieku».

Uz ierīces ekrāna redzams mirgojošs neona jūrnieks, kā arī vēstījums «Laipni lūdzam Zviedrijā». Tāpat tiek paziņots, ka Zviedrija jau kopš 1944.gada esot geju valsts, tādējādi atsaucoties uz homoseksualitātes legalizāciju valstī šajā gadā.

Šīs sistēma arī pārraida Morzes koda vēstījumu.

Zviedrija pagājušā gada oktobrī nonāca pasaules uzmanības centrā, kad izplatījās informācija, ka pie tās krastiem fiksēts neidentificēts objekts.

Tika uzskatīts, ka šis objekts bijis Krievijas zemūdene, tomēr pierādījumi šim pieņēmumam gūti netika.

Šis gadījums Zviedrijā izraisīja plašas diskusijas par nepieciešamību stiprināt valsts aizsardzības spējas.

Tomēr SPAS uzskata, ka ir par militāro spēku efektīvāki līdzekļi, kā aizbiedēt Krievijas zemūdenes, un tāpēc biedrība nolēmusi sākt «Dziedošā jūrnieka» iniciatīvu.

Biedrība uzskata, ka šī iniciatīva palīdzēs aizbiedēt Krievijas zemūdenes, ņemot vērā Krievijā vērojamo tolerances trūkumu attiecībā uz seksuālajām minoritātēm.

«Ja zem Baltijas jūras viļņiem ir kāda zemūdene un ja tās apkalpei gadās redzēt vai dzirdēt «Dziedošo jūrnieku», tad tā ir laipni aicināta mums pievienoties Stokholmas praidā 1.augustā,» teikts SPAS paziņojumā.

«Dziedošais jūrnieks» ūdenī ievietos 27.aprīlī.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu