Foto: Sieviete, kura ir uzveikusi vēzi (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

«Spogulī redzu, kāds tagad izskatās mans ķermenis. Tomēr nevis novēršos, bet pasaku paldies, ka ir tik skaists. Man bija vēzis. Un tas iemācīja dzīvot citādāk,» par sevi saka Una Liberte. Sieviete, kura ir uzveikusi krūts vēzi.

Vakar «Pop-up mākslas galerijā», T/C «Galerijā Riga» notika pasākums «Es esmu» - neformāls informatīvi - izklaidējošs pasākums, lai iedrošinātu sievietes rūpēties par savu krūšu veselību, neaizmirstot par sevi ikdienas steigā.

Tematiskā vakara «Es esmu» ietvaros tika atklāta Unas Libertes (52 gadi) izstāde. Una ir drosmīga un stipra sieviete, kura pēc krūts vēža ir pievērsusies fotografēšanai. Izstādē ir iespējams apskatīt gan darbus, kuros viņa ir pozējusi (akti), gan darbus, ko viņa ir radījusi pati.

Pasākumā piedalījās arī kampaņas «Pārbaudi krūtis,lai dzīvotu!» vēstneši - uzņēmēja Marika Ģederte un aktieris Andris Bulis, bet sanākušo sieviešu pašapziņu ar komiski nopietniem fragmentiem no monoizrādes «Tāda es esmu» cēla Zane Daudziņa. Dziedātāja Liene Greifāne sniedza sirsnīgu minikoncertu: «Katrai sievietei pirmajā vietā ir jābūt veselībai. No mūsu veselības stāvokļa būs atkarīga mūsu bērnu un tuvinieku laime, prieks un mātes klātbūtnes statuss. Sievietēm, vēl jo vairāk mātēm, ir jādomā par sevi, lai bērniem būtu no kā mācīties dzīves gudrību. Es aicinu ikvienu sievieti pārbaudīt savu krūšu veselību, lai laicīgi varētu risināt radušās problēmas, ja tādas ir, lai pēc tam jo ilgāk spētu rūpēties par savu mīļoto cilvēku labklājību»

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu