Eiropraidam Rīgā nebūtu jānotiek, uzskata Ameriks (381)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā vasarā plānotais Eiropraids ir «ārišķīga sevis demonstrēšana, kas neveicina sabiedrības izpratni», un tam nebūtu jānotiek, uzskata vienas no Rīgas domē valdošajām partijām «Gods kalpot Rīgai» līderis un Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Sarunā ar aģentūru LETA viņš uzsvēra, ka tā norisi, kā liecina pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti, neatbalsta arī lielākā daļa rīdzinieku. Tajā 75% respondentu atbildējuši, ka Eiropraida norisi neatbalsta vispār, vien 2,5% norādījuši, ka atbalsta.

Ameriks uzsvēra, ka tāds ir viņa viedoklis par gaidāmo pasākumu, tomēr Satversmes reglamentētā pulcēšanās un runas brīvība šādus pasākumus neaizliedz, tādēļ pašvaldībai nav tiesiska spēka praidu nepieļaut.

«Šis pasākums sabiedrībā izpratni neveicina, un organizatoriem tas būtu jāsaprot,» norādīja Ameriks.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldības rīcībā pašlaik nav informācijas, kas liktu veikt ierobežojošas darbības saistībā ar pieteikto Eiropraida gājienu un sapulci, ko biedrība «Mozaīka» plāno rīkot Rīgā 20.jūnijā, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Vienlaikus domē norāda, ka, tuvojoties pasākuma norises datumam, Rīgas pilsētas izpilddirektors konsultēsies ar tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem un vajadzības gadījumā tiks izpildītas šo institūciju norādes.

«Mozaīka» 20.jūnijā pie Vērmanes dārza vēlas rīkot sapulci un gājienu, kas sabiedrībā tiek saukts par Eiropraidu. Gājiens pieteikts maršrutā Vērmanes dārzs-Tērbatas iela-Bruņinieku iela-Brīvības iela-Brīvības bulvāris-Vērmanes dārzs un sapulce - Vērmanes dārzā. Kā pasākuma mērķis minēts «veicināt sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītiem jautājumiem un informēt par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu cilvēku tiesisko stāvokli Latvijā, pieprasīt grozījumu izdarīšanu normatīvajos aktos, kas nodrošinātu visu cilvēku neatkarīgi no viņu piederības kādai sabiedrības grupai vienlīdzīgas tiesības dažādās dzīves jomās, kā arī svinēt daudzveidību un demokrātiju». Plānotais dalībnieku skaits ir 2000 personu.

Vairākas sabiedriskās organizācijas jau paudušas nosodījumu gaidāmajam pasākumam. Biedrība «Antiglobālisti» mēģinājusi nepieļaut tā norisi, pasākuma laikā piesakot citus pasākumus. Biedrības pieteikumu pašvaldība lēma neizskatīt, jo kā pasākuma mērķis tika norādītas prettiesiskas darbības, šādi ironiskā veidā paužot viedokli par Eiropraidu. «Likums ironiju nesaprot,» norādīja domē.

Pret Eiropraida norisi «Antiglobālisti» pie domes rīkoja arī piketu, aicinot cilvēkus parakstīties pret tā norisi Rīgā.

Komentāri (381)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu