Astrofiziķis Nīls Degrass Taisons meklēs atbildes uz cilvēcei svarīgiem jautājumiem (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2019.gada martā pie skatītājiem nonāks visskatītāko “National Geographic” raidījumu par Visumu jaunās sērijas “Kosmoss: iespējamās pasaules”. Raidījumu ciklu vadīs astrofiziķis un popkultūras ikona Nīls Degrass Taisons.

Materiāls tapis sadarbībā ar FOX International Channels grupas kanālu National Geographic

“Zinātnieki rūpīgi meklē norādes par citu dzīvību kosmosā, taču kas notiks brīdī, kad mēs tādu atradīsim? Vai mēs esam gatavi pirmajam kontaktam ar ārpuszemes civilizāciju?” vaicā “Emmy” balvai nominētā raidījuma “Startalk” vadītājs Taisons.

Citu civilizāciju meklēšana un kontakti ar tām ir tikai viens no t.s. cilvēces lielajiem jautājumiem, uz kuriem tiks meklētas atbildes 13 raidījumu ciklā. “Kosmoss: iespējamās pasaules” piedāvās pieļaujamos risinājumus, gaidāmos rezultātus un laika grafikus.

Visums ir bezgalīgs, laiks ir nebeidzams, tādēļ arī pētāmo pasauļu un stāstāmo stāstu ir ārkārtīgi daudz. “Kosmoss: iespējamās pasaules” turpina izcilajā populārzinātniskajā ciklā “Kosmoss: personiskais ceļojums” (1980) un modernajā aizraujošajā šovā “Kosmoss: kosmiskā odiseja (2014)” iesākto, ļaujot skatītājiem iepazīt tālu noslēptus Visuma apgabalus, labāk izprast mūsu vietu kosmosā un no jauna uzzināt par daudziem piemirstiem pētniekiem.

Jaunā populārzinātniskā raidījumu cikla izpildproducente, tekstu autore un direktore būs Anna Drajana, kas par “Kosmiskās odisejas” saturu 2014.gadā ieguva “Emmy” balvu un “Peabody” balvu par šā raidījuma producēšanu. Drajana ir “Kosmoss: personiskais ceļojums” veidotāja Karla Sagāna atraitne un darba turpinātāja.

“Mana sajūsma par kosmosu vēlreiz apliecina cilvēku rīcībā esošo spēku, ja vien mēs turpināsim būt patiesi pret sevi un dabu,” atzina Drajana.

Raidījumu cikla “Kosmoss: iespējamās pasaules” izpildproducenti būs Sets Makferlains, Brenons Braga un Džeisons Klarks. Radošā komanda diskusijā, kas notika Sandjego festivālā “Comic-Con International” uzsvēra, ka šobrīd šāds populārzinātniskais raidījums ir vajadzīgs vairāk nekā jebkad agrāk, ņemot vērā nezinātnisku ideju popularitāti.

“Objektīva patiesība tāda ir, neatkarīgi no tā, vai jūs tai ticat. Jo ātrāk mēs to sapratīsim, jo ātrāk iemācīsimies aizsargāt cilvēci pašu no sevis. Domāju, ka Visums zināmā mērā ir pretinde, kas mudina cilvēkus nerīkoties muļķīgi. Ja mums ir nākotne, tad tā jāsasniedz ar gudrību, kas nāk no zinātniskām metodēm,” teica Degrass Taisons.

Sekojot 2014.gadā iedibinātajai tradīcijai, arī populārzinātnisko raidījumu cikls “Kosmoss: iespējamās pasaules” būs skatāms gan kanālā FOX, gan arī “National Geographic” 171 pasaules valstī 43 valodās. “Kosmiskā odiseja” ir visvairāk skatītais “National Geographic” raidījumu cikls, visā pasaulē to noskatījās vairāk nekā 135 miljoni cilvēku.

Savukārt īsu brīdi pirms raidījumu cikla pirmizrādes “National Geographic” laidīs klajā Annas Drajanas grāmatu “Kosmoss” iespējamās pasaules”. Tas būs ilgi gaidīts turpinājums populārajam Karla Sagāna dižpārdoklim “Kosmoss: personiskais ceļojums”. Grāmata pārdošanā nonāks 2019.gada 19.februārī.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu