Ušakovs nosauc iemeslu, kādēļ pašreizējā Latvijas valdība strādās ilgi (95)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašreizējā Latvijas valdība ir vāja, un, iespējams, tieši tādēļ strādās ilgi, uzskata Rīgas mērs un partijas «Saskaņa» līderis Nils Ušakovs.

Intervijā «Latvijas Avīzei» viņš teica: «Šī valdība ir izteikti vāja un nav spējīga ne uz vienu izlēmīgu soli vai reformu. Dzīve stāv uz vietas. Tomēr es nebūtu drošs apgalvot, ka valdība mainīsies, jo redzu daudzus spēlētājus, kam šāda situācija izdevīga.»

Viņaprāt, ja nākamgad plānots griezt budžetu, kurš gan gribēs iet par premjeru. Protams, ka neviens jauns un spožs politiķis nestāv rindā, lai pamēģinātu nošņāpt budžetu un saglabāt vēlētāju atbalstu.

«Tādēļ ir liela varbūtība, ka valdība tieši tāpēc, ka ir nekāda, paliks ilgāku laiku,» uzskata Ušakovs.

Viņš arī apgalvoja, ka «Saskaņa» Valsts prezidenta vēlēšanās vadīsies pēc taktiskiem apsvērumiem, ja neizdosies panākt tās kandidāta Sergeja Dolgopolova ievēlēšanu par prezidentu.

Iepriekš, vēlot Valsts prezidentu «Saskaņa» nobalsoja par Andri Bērziņu, jo negribēja pieļaut atkārtotu Valda Zatlera ievēlēšanu. Ušakovs intervijā skaidro, ka Bērziņa ievēlēšanā «Saskaņas» balsīm bija nozīme.

Viņš uzskata, ka Bērziņš ļoti labi nostrādājis četrus gadus un par to varot teikt tikai paldies.

Ušakovs uzskata, ka parlamentā frakciju iekšienē nav vienprātības. Neesot svarīgi saskaitīt cik frakcijas atbalsta katru konkrēto prezidenta amata kandidātu, bet gan, kas notiek katras frakcijas iekšienē.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu