Pētīs, kāpēc skolēniem nepieciešami privātskolotāji (34)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kas patiesībā palīdz bērniem tikt pie labām zināšanām dažādos mācību priekšmetos - skolotāji vai privātskolotāji?  Pētnieciskās žurnālistikas centrs «Re:Baltica» veic apjomīgu pētījumu par izglītības sistēmu un kvalitāti Latvijā un aicina vecākus palīdzēt izpētīt bezmaksas izglītības patieso cenu.

Jau gūti pierādījumi, ka privātskolotājus ņem tieši tiem bērniem, kuri jau tā mācās uz 8 un 9. Taču centralizēto eksāmenu dēļ viņi cer nopelnīt brīvbiļeti uz budžeta grupu augstskolā.

Skolotāja Edīte Teterovska novērojusi, ka bērni neizmanto visas tās iespējas, ko nodrošina valsts, bet Izglītības kvalitātes valsts dienestā saka, ka privātskolotāju darbība ir pelēkā zona, jo privātskolotāji savu darbību nereģistrē oficiāli un nodokļus nemaksā. Tāpat pēdējo trīs gadu laikā nav nevienas sūdzības no vecākiem par sliktu izglītības kvalitāti, kā rezultātā bērnam nepieciešama privātskolotāja palīdzība.

Raidījumā «Panorāma» turpina Aija Kinca.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu