Mūsu domas, kurām mēs ticam, mums melo! (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«Es atklāju, ka tad, kad es ticēju savām domām, – es cietu, bet tad, kad es tām neticēju, – es necietu, un tas attiecas uz jebkuru cilvēku. Tik vienkārša ir brīvība.»  Bairone Keitija

Vai tev ir nācies piedzīvot sajūtu - jo vairāk tu meklē mīlestību, jo noteiktāk tā no tevis aiziet? Jo vairāk tu meklē atzinību apkārtējo cilvēku acīs, jo vairāk tā sagrauj pārliecinātību pašai par sevi? Patiesībā nozaudēt var tikai mīlestības apziņu, bet ne pašu mīlestību. Mīlestība ir mūsu būtība. Bet kāpēc tad mēs, meklējot mīlestību, tērējam tik lielas pūles un nesasniedzam rezultātus? Iemesls ir viens – mūsu domas, kurām mēs ticam, mums melo!

Katru dienu mūsu prātus tirda simtiem domu: «Vai mani pamanīja?, «Kāpēc viņš nepasmaidīja?, «Kāpēc viņš nepiezvanīja», «Varbūt man nevajadzēja tā teikt, ko viņš par mani tagad padomās?». Neizrunāta un neapzināta ir galvenā doma: «Bez atzinības un mīlestības apkārtējo cilvēku acīs es neesmu nekā vērta». Un tā sākas cīņa par mīlestību un atzinību, kas katastrofāli samazina iespējas to visu iegūt.

Cik bieži gan mūsu pašu nepamanītās domas liek mums pieprasīt, gribēt, alkt un steigties pakaļ tam, kas patiesībā mums jau ir? Nakts vidū mēs pamostamies un galvā uzrodas doma:» Kas ar mani notiks? Es dzīvoju aukstā, bezdvēseles pasaulē un nezinu, kā dzīvot tālāk. Man tik daudz ko vajag, bet man ir mazas iespēja to visu iegūt. Lielā mērā es tikai izliekos dzīvojam. Es esmu bezpalīdzīga un vientuļa». Nākamā doma mūs mazliet nomierina:» Ja vien tuvinieki un draugi vairāk mīlētu un atbalstītu mani, ja darbā priekšniecība man ticētu, es tik ļoti nesatrauktos un varētu paļauties uz atbalstu.»

Ko tu jūti, kad uzrodas doma par to, ka tev kaut kas pietrūkst? Varbūt sākumā šī domas ir vāja, tā rada nelielu satraukumu. Tomēr, par to domājot, tu esi zaudējusi mieru. Dzenoties pēc komforta, tu iegūsti diskomfortu!

Kad sāksi pamanīt savas domas, tad pamanīsi arī to, ka tu nekad nepaliec viena. Lai kur tu ietu, lai ko tu darītu, domas tavā galvā tevi nepamet. Domas čukst, īd, tiesā, savaldzina, kaunina, rada vainas apziņu un kliedz uz tevi. Tu pamosties no rīta un reizē ar tevi pamostas tavas domas. Darbā tās apspriež tavus kolēģus, veikalā – pircējus un pārdevējus, mājās – radiniekus un kaimiņus.

«Attiecības ar savām domām – to tu ienes visās citās dzīves attiecībās!» Bairone Keitija

Bairones Keitijas metode «Darbs»

Bairones Keitijas metode «Darbs» («The Work») ir vienkāršs, bet efektīvs paš-izpētes process. Tas mums māca identificēt un iztaujāt domas, kas ir visu pasaules ciešanu cēlonis. «Darbs» ir veids, kā saprast, kas mums sagādā sāpes un, kā uztvert savu problēmu cēloni ar skaidrību. Mūsu laimes meklējumi notiek ačgārni – tā vietā, lai izmisīgi censtos izmainīt pasauli, pakļaujot to mūsu pārliecībai par to, kādai tai «jābūt», mēs varam izzināt šīs domas un, pieņemot realitāti tādu, kāda tā ir, izjust neizsakāmu brīvību un prieku. Pateicoties Bairones Keitijas metodei, mēs atbīvojam prātu no stereotipiem pieblīvētas domāšanas un organismu no iepriekš uzkrātā stresa. «Darbs» ir izmeklēšana. Par metodu tu to uztversi sākumā. Praktizējot tu atklāsi, ka sāc automātiski uztvert savas domas un apšaubīt tās. Sāksi ikdienā izpētīt savas domas un sāks justies laimīga. Kad prāts grib pierādīt savu taisnību, tas cenšas iet pa iebrauktām sliedēm, kā dubļos nogrimusi mašīna. Veidojot apgrieztās domas pēc Bairones Keitijas metodes un piemērojot tās īstenībai, tu iekustināsi savu domu mašīnu un izstumsi to ārā uz ceļa.

«Doma ir nekaitīga, kamēr mēs tai neticam. Ne jau pašas domas izraisa ciešanas, bet gan mūsu pieķeršanās tām. Pieķerties domai – tas nozīmē, nejautājot noticēt, ka tā ir taisnība. Pārliecība – tā ir doma, kurai mēs esam piesaistīti ilgu laiku, dažreiz gadiem ilgi.» Bairone Keitija

Avots: Bairones Keitijas grāmata «Man ir vajadzīga tava mīlestība – vai tā tas ir?»

www.kunda.lv

Izjautā savas domas un kļūsti brīvs! Semināru vadīs sertificēta fasilitātore doktore Bella Kit. Seminārs notiks krievu valodā

Padziļinātas lekcijas PTPII Veselības un attīstības skolā Angele Dei, Rīgā, Cēsu ielā 8.

Sestdien 23. maijā no 10.00 līdz 18.00

Svētdien 24. maijā no 10.00 līdz 18.00

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu