Plāno rīkoties, lai nepieļautu «Germanwings» traģēdijas atkārtošanos (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas aviokompānija «Lufthansa» plāno ieviest pēkšņas lidmašīnu pilotu veselības pārbaudes, lai novērstu «Germanwings» traģēdijas atkārtošanos, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Pilotu veselības novērtēšanu plānots veikt pēc nejaušības principa.

Par šāda plāna apsvēršanu «Lufthansa» vadītājs paziņoja intervijā Vācijas laikrakstam «Frankfurter Allgemeine Zeitung», piebilstot, ka pilotu veselības pārbaudes varētu līdzināties dopinga kontrolei sportā.

Kā vēstīts, «Lufthansa» zemo cenu struktūrvienības «Germanwings» otrais pilots Andreass Lubics šā gada martā apzināti nogāza lidmašīnu, un šajā katastrofā bojā gāja 150 cilvēki.

Tiek uzskatīts, ka 27 gadus vecais Lubics cietis no depresijas un domājis par pašnāvību, tomēr viņa rīcības motīvi nav līdz galam skaidri.

Saskaņā ar «Lufthansa» plānu, uzaicinājumu uz medicīniskajām pārbaudēm piloti saņems bez iepriekšējā brīdinājuma.

Lidsabiedrības pārstāvji uzskata, ka ārsti konkrētos gadījumos varētu arī tikt atbrīvoti no konfidencialitātes zvēresta, lai lidsabiedrību informētu par savām bažām attiecībā uz pilotu veselības stāvokli.

Tāpat šīs veselības pārbaudes palīdzētu atklāt medikamentu lietošanu, ko piloti vēlas noslēpt no sava darba devēja.

Pēc «Germanwings» katastrofas «Lufthansa» un daudzas citas aviokompānijas ieviesušas obligātu prasību, ka pilota kabīnē pastāvīgi jābūt vismaz diviem cilvēkiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu