99% Alberta koledžas absolventu gada laikā atrod darbu (18)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Profesijas izvēle ir nopietns solis, kas var ietekmēt visu dzīvi. Par to, kā neapjukt piedāvāto studiju programmu klāstā un izvēlēties sev piemērotāko, kā arī par studijām Alberta koledžā stāsta koledžas direktore Oksana Lentjušenkova.

- Alberta koledža piedāvā apgūt 11 studiju programmas. Ar ko tās atšķiras no citām?

- Studiju programmas saturs ir izstrādāts un pilnveidots, cieši sadarbojoties ar darba devējiem, kuri bieži ir koledžas lektori vai vieslektori. Tieši orientācija uz darba tirgus prasībām un elastīga pieeja programmas veidošanā, nodrošina lielisko rezultātu. Jau studiju laikā jaunieši satiekas ar nozares labākajiem profesionāļiem (to saraksts ir pieejams koledžas mājas lapā) - saviem pasniedzējiem, kuri lekcijās ne tikai dalās ar savu pieredzi, zināšanām, bet sniedz arī atbalstu un motivāciju, kas jauniešiem ir īpaši svarīgi. Pasniedzēju uzdevums ir radīt studentos vēlmi tālāk izglītoties, veicināt izpratni par nozari, mudināt uzsākt uzņēmējdarbību un veidot jaunas darba vietas.

Kā labākais apliecinājums mūsu darba kvalitātei ir mūsu absolventi un fakti par viņu nodarbinātību.

- Kā jauniešiem saprast, kur un ko viņi vēlas studēt?

- Profesijas izvēle ir nopietns solis, jo izvēlētā nodarbošanās ietekmē to, kā veidojas karjera un visa dzīve. Ja izvēlētā profesija neatbilst Jūsu personības tipam, tad darbs rada stresu un nervu spriedzi, karjeras izaugsme nenotiek kā gribētos. Katram cilvēkam būtu jāizvēlas to darba vidi un to dzīves stilu, kāds šķiet pieņemamāks un radnieciskāks viņa personībai. Tiem, kuri nezina, kādu profesiju apgūt, iesaku izmēģināt testu personības tipa noteikšanai karjeras izvēlē. Šādu testu varat izpildīt arī Alberta koledžas mājas lapā www.alberta – koledza.lv, sadaļā studiju programmas.

- Kas ir Alberta koledžas students?

- Lielākoties Alberta koledžā studē jaunieši pēc vidusskolas, jo Alberta koledža piedāvā lielisku iespēju ātrāk sagatavoties darba tirgum - pēc diviem studiju gadiem jau var strādāt izvēlētajā profesijā, veidot karjeru un pelnīt naudu. Lielu studentu skaitu veido gados vecāki cilvēki, kuri vēlas iegūt otru augstāko izglītību. Tie jau ir dzīves pieredzējuši cilvēki, kuriem ir augstas prasības studiju kvalitātei. Tāpat piedāvājam apgūt atsevišķus studiju kursus, zināšanas un prasmes, kas noderēs, uzsākot darbu pavisam citā nozarē vai turpmākajai karjeras izaugsmei.

- Kā norit studiju process koledžā?

- Alberta koledža atrodas pašā Rīgas centrā, Skolas ielā 22 - elegantā, restaurētā ēkā, kas ērti sasniedzama no jebkuras Latvijas vietas. Visas Alberta koledžas auditorijas ir nodrošinātas ar jaunākajām tehnoloģijām, kas ievērojami atvieglotu studiju procesu. Katrs Alberta koledžas students (neatkarīgi no studiju formas) paralēli ierastajām lekcijām izmanto elektroniskās vides priekšrocības, kur atrodams studiju plāns, atzīmes, individuālie paziņojumi, studiju materiāli, lekciju konspekti, video lekcijas, eksāmenu jautājumi, grāmatas un publikācijas, forums. Gandrīz visi studiju kursi ir pilnībā sagatavoti e- vidē, kas mūsdienu aizņemtajam cilvēkam ir ļoti svarīgi.

- Ko nozīmē e-studijas klātienē?

- Alberta koledža bija pirmā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kura sāka piedāvāt attālinātas studiju iespējas formātā, kur katrā studiju kursā notiek lekcijas reālā laika režīmā. Šīs lekcijas ne ar ko neatšķiras no parastajam lekcijām auditorijās, bet notiek virtuālajās auditorijās saskaņā ar nodarbību grafiku. Pasniedzējs brīvi komunicē ar studentiem un arī studenti lekciju laikā sazinās savā starpā, iespējams gan individuāls darbs ar pasniedzēju, gan arī darbs grupās. Virtuāli notiek arī eksāmenu kārtošana un tikai diplomdarba aizstāvēšana norisinās klātienē Rīgā.

Alberta koledžas studijas e-vidē apvieno klātienes studiju priekšrocības un labākās iespējas, ko piedāvā informācijas tehnoloģijas. Papildus tiek izmantota arī Moodle sistēma, kurā izveidots plašs materiālu klāsts katram studiju priekšmetam – konspekti, testi, mājas darbi un tematiskie forumi studentiem un pasniedzējiem.

- Šovasar Alberta koledžā būs virtuālā atvērto durvju diena. Ko tas nozīmē?

www.alberta-koledza.lv

- Alberta koledža ir uzņemta Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) iniciatīvā «Atbildīgā menedžmenta principi izglītībā». Šīs programmas mērķis ir iedvesmot un attīstīt ideju par sociālās atbildības principu ievērošanu un popularizēšanu augstākās izglītības iestādēs, kas darbojas biznesa un vadības izglītības jomās. Kas ir sociālās atbildības projekti, kurus realizējat Alberta koledžā?

- Patalaban organizējam Labo darbu maratonu. Tas ir projekts, kas izsludināts sociālajos tīklos un aicina jauniešus paveikt labus darbus. Arī Alberta koledža piedalīsies šajā labestības maratonā un nākamajā mācību gadā piedāvās trīs bezmaksas studiju vietas bāreņiem un bērniem no daudzbērnu ģimenēm.

- Kas jādara maratona dalībniekiem?

Mēs aicinām darīt labu darbu, piemēram, nodot asinis vai ziedot apģērbu Sarkanajam krustam, atrast mājas dzīvniekam, kurš dzīvo uz ielas, iepriecināt bērnus vai piedalīties talkā. Paveikto labo darbu fotogrāfijas jāievieto savā Draugiem vai Facebook profilā, kā arī jāaicina Labo darbu maratonā piedalīties draugus. Labo darbu skaits var būt neierobežots, bet tie nesummējas. 100 eiro atbalstu mācību maksai iegūst vienreiz, iesniedzot dokumentus studijām Alberta koledžas 1. kursā 2015. gadā. Nauda uzreiz tiks ieskaitīta kā samaksa par studijām.

nfo@alberta-koledza.lv

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts!

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu