Pieprasa nepieļaut bērnudārzu pedagogu diskrimināciju algu ziņā (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) prasa Saeimai, Ministru kabinetam, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijai nepieļaut pirmsskolas izglītības pedagogu diskrimināciju darba samaksas ziņā.

Arodbiedrība uzsver, ka patlaban aktīvi tiek strādāts pie pedagogu darba samaksas jaunā modeļa, kam būtu jānodrošina godīgs un konkurētspējīgs atalgojums visiem pedagogiem. Pirmsskolas izglītības pedagogi uz jauno modeli raugās ar lielām bažām, jo patlaban tajā nevar redzēt uzlabojumus savai sociāli ekonomiskajai situācijai.

Likumdošana pašreiz nosaka visaugstākās prasības pirmsskolas pedagoga izglītībai un kvalifikācijai, bet tajā pašā laikā novērtē pirmsskolas pedagoga darbu tikai ar 60 eiro starpību no minimālās valstī noteiktās mēnešalgas, kas 2016.gadā, pēc plānotās minimālās algas palielināšanas, varētu sarukt līdz 45 eiro, norāda LIZDA.

LIZDA uzskata, ka kvalitatīvu un uz ilgtspējīgu attīstību balstītu pirmsskolas izglītību spēj nodrošināt tikai augsti kvalificēti pedagogi un motivēti pedagogi.

Līdz ar to LIZDA tāpat lūdz atjaunot visu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksas finansēšanu no valsts budžeta. Tāpat ir jānodrošina finansējums pirmsskolas izglītības iestāžu atbalsta personālam - psihologiem, logopēdiem, sociālajiem pedagogiem.

Vienlaikus LIZDA uzskata, ka ir nepieciešams nodrošināt pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem ar 30 gadu darba stāžu tiesības uz izdienas pensiju.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu