Šobrīd ir divi reāli un labi Valsts prezidenta amata kandidāti, uzskata Zatlers (166)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šobrīd ir izvirzīti divi reāli Valsts prezidenta amata kandidāti un abi ir labi kandidāti, intervijā Latvijas Radio teica kādreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņaprāt, pastāv liela varbūtība, ka valsts prezidents tiks ievēlēts jau pirmajā vēlēšanu kārtā, jo diviem pretendentiem esot vairāk nekā tikai savu partiju atbalsts. Zatlers uzskata, ka starp Raimondu Vējoni (ZZS) un Egilu Levitu varētu notikt efektīva cīņa, kas varētu rezultēties ar viena vai otra kandidāta uzvaru.

Ja politiskie spēki vēlas demonstrēt, ka ir kļuvuši atklātāki sarunās ar sabiedrību, tad Valsts prezidents tiks ievēlēts pirmajā kārtā no esošajiem kandidātiem, uzskata Zatlers.

Ņemot vērā, ka «Vienotībai» nav pašai sava kandidāta, tā var kļūt par lielu triecienspēku jau pirmajā balsojumā.

Kā ziņots, Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzīti četri kandidāti - tiesību eksperts Levits, aizsardzības ministrs Vējonis, kā arī opozīcijas deputāti Sergejs Dolgopolovs (S) un Mārtiņš Bondars (LRA).

Iepriekš valdošā koalīcija vēlējās vienoties par vienu kandidātu Valsts prezidenta amatam, tomēr tas nav izdevies. Zaļo un zemnieku savienība Valsts prezidenta amatam nolēma virzīt aizsardzības ministru Vējoni. Atbalstu Vējonim sākotnēji oficiāli pauda arī «Vienotība», bet pēc nacionālās apvienības lēmuma virzīt Levitu «Vienotības» frakcijai būs brīvais balsojums par kādu no šiem diviem kandidātiem.

Komentāri (166)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu