Skip to footer
Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

Vecās labās receptes! Riekstiņi ar iebiezināto pienu (24)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Lieliska un neaizmirstama bērnības garša. Kaut gatavošana ir ļoti piņķerīga, dažreiz šim kārumam var veltīt laiku. Īpaši, ja visa ģimene kopā meistaro šo kārumu.

Sastāvdaļas:

  • vārīts iebiezināts kondensētais piens 1 bundža (397 ml)
  • Kviešu milti 300 g
  • Brūnais cukurs 100 g
  • Jūras sāls 1 tējk.
  • Sviests 200 g
  • Skābs krējums 1 ēd. k.
  • Vaniļas cukurs 1 tējk.
  • Citrona miziņa 1 gab.
  • Ola 1 gab.

Pagatavošana:

Ņem lielu bļodu un liek iekšā miltus, sāli vaniļas cukuru un brūno cukuru, visu kārtīgi samaisa.

Pievieno citrona miziņu un sviestu kubiņus, visu sajauc ar rokām, lai veidotos mīklas drupačas.

No izveidotās masas izveido bedrīti un liek iekšā olu un skābo krējumu, visu jauc viendabīgā masā. Gatavo mīklas pikuci ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.

Izņemto mīklu dala mazās piciņās un pilda mazajās riekstiņu formiņās, kas iepriekš ir ieziestas ar sviestu.

Uzsilda krāsni 180° C un cep, uzmanot, lai nepiedeg 10 – 15 min, līdz zeltainam brūnumam.

Gatavos cepumiņus ņem ārā no cepeškrāsns, ļauj visam atdzist.

Pilda iebiezināto pienu riekstiņu pusītēs un veido riekstiņus.

Variants: Katrā riekstiņā var ielikt vienu apgrauzdētu mandeli vai lazdu riekstu - garšas uzlabošanai un pārsteigumam.

Komentāri (24)
Nepalaid garām
Uz augšu