Mariona Kotijāra - francūzietes šarms, kuru apskauž un iekāro (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Franču aktrise Mariona Kotijāra visā pasaulē pazīstama pateicoties dalībai tādās filmās kā «Inception» (Pirmssākums), «Rust and Bone» (Rūsa līdz kaulam), «The Immigrant» (Imigrants) un citās. 39 gadus vecā aktrise aktrises lauciņā darbojas kopš 1993.gada, pēdējo gadu laikā viņa kļuvusi par vienu no populārākajām franču aktrisēm visā pasaulē.

1993.gadā Kotijāra sāka pievērsties aktiermākslai, viss sākās ar mazām lomām franču teātros, bet jau 2000.gadu sākumā viņu pamanīja vairāki ietekmīgi kino režisori. 2003.gadā Mariona piedalījās režisora Tima Bērtona filmā «Big Fish» (Lielā zivs).

2009.gadā Kotijāras vārds sāka skanēt skaļāk - viņa piedalījās filmā «Public Enemies» (Sabiedrības ienaidnieki), kurā strādāja kopā ar tādiem aktieriem kā Džonijs Deps un Kristians Beils, 2010.gadā kopā ar Leonardo di Kaprio viņa piedalījās filmā «Inception», bet 2012.gadā - režisora Kristofera Nolana filmā «The Dark Knight Rises» (Tumšais bruņinieks atgriežas).

Šobrīd Mariona ir ieguvusi divas Cēzara balvas, vienu par lomu filmā «Un long dimanche de fiançailles» (Saderināšanās uz mūžu), bet otru par lomu filmā «La Vie en rose» (Dzīve rožainā gaismā).

Piedalīšanās filmā «La Vie en rose» Kotijārai bijusi īpaša veiksmīga, jo par to saņemta arī Britu un Amerikas kinoakadēmijas balva. Aizvadītā gada decembrī Mariona saņēma Eiropas kinoakadēmijas balvu par lomu filmā «Two Days One Night». Balvu pasniegšanas ceremonija norisinājās Rīgā.

Kopš Mariona Kotijāra sāka parādīties vairāku pazīstamu režisoru kino filmās, kurās piedalās kopā ar slaveniem amerikāņu aktieriem, viņa ir kļuvusi par vienu no populārākajām franču aktrisēm. Kotijāra izstaro vienkāršību un francūzietes šarmu, pie kāda gribētu tikt daudzas.

Fotogalerijā piedāvājam apskatīt Marionas «sarkano paklāju» pasākumu tērpos, nevar nepamanīt, ka viņas mīļākā tērpu krāsa ir balta.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu