Pasaulē atzīmē dienu bez tabakas (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šodien tiek atzīmēta Pasaules diena bez tabakas, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Šodien tiek uzsvērts tabakas radītais risks cilvēku veselībai un valstis tiek mudinātas pieņemt un īstenot efektīvu tabakas kontroles politiku.

Cilvēki, kuri vēlas saņemt palīdzību smēķēšanas atmešanai, ir aicināti zvanīt uz SPKC konsultatīvo tālruni 67037333.

Jau ziņots, ka Latvijā smēķē 30% iedzīvotāju, liecina Eiropas Komisijas (EK) «Eirobarometra» pētījuma dati par eiropiešu attieksmi pret tabaku.

Latvijā 40% smēķētāju ir vecuma grupā no 25 līdz 39 gadiem. Vien puse jeb 49% Latvijas iedzīvotāju nekad nav smēķējuši.

«Eirobarometra» pētījumā atklāts, ka, neskatoties uz kopējo smēķētāju skaita samazināšanos, joprojām smēķē 26% Eiropas iedzīvotāju.

Vidējais vecums smēķēšanas sākšanai kopš 2012.gada palicis nemainīgs - 17,6 gadi. Vairāk nekā puse jeb 59% respondentu ir mēģinājuši atmest smēķēšanu, no viņiem pēdējā gada laikā - 19%.

Kopumā Eiropā pēdējo divu gadu laikā par 2% ir samazinājies smēķētāju skaits, turklāt jauniešu vidū vecumā no 15 līdz 24 gadiem smēķētāju skaits sarucis par 4%.

Tabakas patēriņš Eiropas valstīs atšķiras - zemākais tas ir Zviedrijā (11%) un Somijā (19%), bet augstākais - Grieķijā (38%) un Bulgārijā (35), secināts pētījumā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu