«Sotheby's» pārdos gleznu, kuru Krievija atzinusi par zagtu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: toridawnrector, CC BY-SA 2.0

Izsoļu nams «Sotheby's» gatavojas nākamnedēļ Londonā izsolīt slavena krievu gleznotāja darbu, kuru Krievijas varasiestādes atzinušas par zagtu.

Krievijas Iekšlietu ministrija sestdien paziņoja, ka Ivana Aivazovska glezna «Vakars Kairā» 1997.gadā esot tikusi nozagta no privātas kolekcijas Maskavā. Tā piebilda, ka Krievijas Interpola atzars esot pieprasījis britu policijai nepieļaut izsoli.

Tomēr «Sotheby's» norāda, ka glezna neesot iekļauta nevienā zagto mākslas darbu datubāzē, tostarp arī Krievijas Kultūras ministrijas izveidotajā.

Romantiķa Aivazovska 1870.gada gleznas vērtība lēsta ap 1,5 līdz diviem miljoniem sterliņu mārciņu (diviem līdz 2,8 miljoniem eiro).

«Sotheby's» krievu gleznotāju izsole paredzēta Londonā 2.jūnijā.

Krievu mediji ziņo, ka gleznu 40.gados iegādājusies Nosenko ģimene, kura piederēja padomju valdošajai elitei.

«Sotheby's» mājaslapā kā īpašnieks norādīts N.I.Ģedovs.

»«Sotheby's» 2015.gada 2.jūnijā piedāvās Aivazovska «Vakaru Kairā» ar Nosenko ģimenes un piegādātāja piekrišanu,» teikts izsoļu nama paziņojumā. «Ģimene vēlas pārdot gleznu, un tam piekrīt arī mūsu piegādātājs. Piegādātāja identitāte ir konfidenciāla. Tas labticīgi nopirka gleznu 2000.gadā.»

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu