Saeimā iesniedz iniciatīvu par marihuānas dekriminalizāciju (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eggrole, CC BY-SA 2.0

Pirmdien Saeimā iesniegta iniciatīva par marihuānas dekriminalizāciju, par kuru vietnē «Manabalss.lv» parakstījās 10 373 cilvēki, portālu «Apollo» informēja iniciatīvas pārstāvis Donats Blaževičs.

Iniciatīvas pārstāvis iestājas par marihuānas dekriminalizāciju un uzsver, ka dekriminalizācija ir efektīvākais veids, kā risināt narkotiku jautājumu sabiedrībā.

«Ir veikti daudzi pētījumi par marihuānas ietekmi uz cilvēku veselību, tās ārstnieciskajām īpašībām, kā arī dekriminalizācijas ietekmi uz sabiedrību. Šobrīd nav pamatotu iemeslu, kāpēc marihuāna vēl joprojām ir aizliegta un krimināli sodāma,» norāda Blaževičs.

Viņš informēja, ka turpmāko 20 dienu laikā Saeimas Prezidijs izvērtēs kolektīvā iesnieguma atbilstību Kārtības ruļļa prasībām, kā arī nodos to pārbaudei Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Sākotnējā izvērtēšana notiks Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē ne vēlāk kā mēnesi pēc kolektīvā iesnieguma saņemšanas. Turpmāko triju mēnešu laikā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai būs jāsagatavo ziņojums par kolektīvā iesnieguma izvērtēšanu un tā turpmāko virzību.

Blaževičs aicina komisijas locekļus konstruktīvi izvērtēt šo iniciatīvu, vadoties pēc aktuālās informācijas, ārvalstu piemēriem un zinātniskajiem pētījumiem. «Marihuānas jautājums ir jārisina konstruktīvā veidā, objektīvi izskatot katru «par» un «pret». Līdz šim tas netika darīts, diskutējot par neesošiem šķēršļiem un negatīvajām pusēm. Ir nepieciešami jauni risinājumi, kā regulēt marihuānas lietošanu, kas būs atbilstoši mūsdienu sabiedrībai un starptautiskai praksei.»

Iniciatīvas atbalstam Blaževičs iepriekš publicēja 100 argumentus vietnē «100argumenti.lv», lai kompaktā formātā izklāstītu marihuānas pozitīvos aspektus un dekriminalizācijas ieguvumus. Izskatīšanas laikā Blaževičs turpinās izglītot sabiedrību, papildinot vietnes saturu ar aktualitātēm, audio un video materiāliem, kā arī argumentiem krievu un angļu valodā.

Iniciatīvas autori vēlas panākt, lai tiek atcelts kriminālsods par neliela marihuānas daudzuma audzēšanu, glabāšanu, pārnēsāšanu un lietošanu personiskām vajadzībām.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu