Atskats vēsturē! Pašmāju pirmās lēdijas un viņu svinīgie tērpi (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta

Prezidenta sievai un valsts pirmajai lēdijai vienmēr jāizskatās respektabli un nereti svarīgos un nozīmīgos brīžos jābūt blakus vīram. Vēl šobrīd valsts pirmā lēdija ir Latvijas prezidenta Andra Bērziņa sieva Dace Seisuma, tomēr, iespējams, jau 3.jūnijā šī situācija mainīsies. 

Šobrīd valsts pirmā lēdija ir prezidenta Andra Bērziņa sieva Dace Seisuma (43). Savu karjeru Seisuma sāka kā fizioterapeite Līgatnes rehabilitācijas centrā, bet par ārsti - stažieri Paula Stradiņa Klīniskā Universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas centrā viņa sāka strādāt 2008.gadā. Par valsts prezidenta dzīvesbiedri Dace Seisuma kļuva 2011.gada vasarā.

Pirms Andra Bērziņa Latvijas valsts prezidents no 2007. līdz 2011.gadam bija Valdis Zatlers, bet valsts pirmā lēdija šajā laikā bija Lilita Zatlere (62). Lilita dzimusi Rīgā un no 1968. līdz 1971.gadam mācījusies Rīgas Tirdzniecības tehnikumā rūpniecības preču prečziņa specialitātē.

Pirms Zatlera kunga valsts prezidente no 1999.līdz 2009.gadam bija Vaira Vīķe-Friberga, viņas dzīvesbiedrs - latviešu datorzinātnieks Imants Freibergs (81).

Vēl pirms tam no 1993.gada līdz 1999.gadam Latvijas prezidents bija Guntis Ulmanis, bet pirmā lēdija - viņa dzīvesbiedre Aina Ulmane (75), kura pabeigusi Latvijas universitātes Ekonomikas fakultāti un visu darba mūžu strādājusi savā specialitātē par ekonomisti.

Fotogalerijā piedāvājam apskatīt trīs Latvijas prezidentu pirmās lēdijas un viņu stilu dažādos saviesīgos pasākumos.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu