Vai topošo prezidentu dzīvesbiedres pildīs pirmās lēdijas pienākumus? (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jau šodien 3.jūnijā Saeima lems, kurš no izvirzītajiem valsts prezidenta kandidātiem ir īstais un turpmākos četrus gadus būs valsts galva. Šoreiz visi no prezidenta kandidātiem ir precēti vīri, izdevums «Kas Jauns» noskaidrojis, vai kandidātu dzīvesbiedres grasās pildīt pirmās lēdijas pienākumus un atbalstīt savus vīriešus.

Kad pirms četriem gadiem par Valsts prezidentu tika ievēlēts Andris Bērziņš, viņš nebija precējies, taču jau kādu laiku dzīvoja kopā ar mediķi Daci Seisumu. Apmēram mēnesi pēc jaunā titula iegūšanas Bērziņš un Seisuma apprecējās. Jau pirms vēlēšanām Seisumas kundze paziņoja, ka neatbalsta vīra vēlmi kandidēt šajā amatā, jo viņas profesija ir medicīnas nozarē, nevis būt par pirmo lēdiju.

Ieva Bondare

Valsts prezidenta kandidāta Mārtiņa Bondara sievas Ievas (43) vārds skaļi izskanējis jau agrāk. Viņa 1998.gadā uzvarēja skaistuma konkursā «Mrs. Globe 1998» un ir pagaidām vienīgā latviete, kura ieguvusi šādu titulu. Šobrīd Bondare ir aizrāvusies ar gleznošanu, kā arī atklājusi vairākas personālizstādes.

Ieva Bondare izdevumam «Kas Jauns» atklāja, ka jau apmēram 15 gadus viņa dzīvē nodarbojas ar pirmās lēdijas pienākumiem, ar labdarību. Viņa ir pārliecināta, ka tas nemainīsies, neatkarīgi no tā, vai viņas vīrs tiks ievēlēts vai nē.

Iveta Vējone

Aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa dzīvesbiedre Iveta (48) jau gandrīz 30 gadus ir kopā ar savu vīru. Arī Iveta Vējone, kura šobrīd strādā par pedagoģi, visu šo gadu laikā atbalstījusi savu vīru un atklāj, ka godprātīgi pildīs prezidenta kundzes pienākumus. Iveta cer, ka tas neietekmēs viņas privāto dzīvi.

Tatjana Dolgopolova

Valsts prezidenta kandidāta Sergeja Dolgopolova kundze Tatjana (73) jau vairākus gadus ir pensijā, audzina mazbērnus un dara mājas lietas. Dolgopolovs izdevumam «Kas Jauns» atklājis, ka viņa sieva pirmās lēdijas pienākumus nepildīs, viņš arī uzskata, ka viņa ievēlēšanas gadījumā šādi Valsts protokola noteikumi būs jāmaina - būs jāņem vērā gan valodas barjera, gan cienījamais vecums.

Andra Levita

Par Eiropas Savienības tiesas tiesneša Egila Levita sievu Andru informācija nav pieejama gandrīz vispār. Prezidenta kandidāta sieva Andra strādā par ginekoloģi. Egils Levits atklājis, ka viņa ievēlēšanas gadījumā Andra noteikti pildītu pirmās lēdijas pienākumus un būtu līdzās, kad nepieciešams.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu