Borovkovs: žēl, ka Valsts prezidentu nevēlē Saeimas zālē (38)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Žēl, ka Valsts prezidents netiek vēlēts Saeimas sēžu zālē, bet gan līdzās esošās telpās, trešdien intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Latvijas Juristu biedrības līderis Aivars Borovkovs.

Viņš norādīja, ka problēma lielā mērā ir apstāklī, ka, runājot par Valsts prezidenta kandidātiem, priekšplānā ir partiju, nevis valsts intereses.

«Tiek runāts par to, kā sadalīs amatus. Piemēram, ja ievēlēs Levitu, tad Mūrnieci metīs nost un arī Straujumai jākravā mantas... Tas tirgus ir pretīgs! Šis «Latgalītes» process nonivelē cieņu pret valsti,» sacīja Borovkovs.

Tāpat viņš akcentēja, ka cienījami ir visi četri izvirzītie Valsts presidenta amata kandidāti, vienlaikus paužot atbalstu Egilam Levitam.

Jau ziņots, ka Saeima ārkārtas sēdē trešdien vēlē Valsts prezidentu, uz šo amatu izvirzīti četri kandidāti - Raimonds Vējonis, Egils Levits, Mārtiņš Bondars un Sergejs Dolgopolovs.

Aizsardzības ministru Vējoni izvirzījusi ZZS, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Levitu izvirzījusi NA, Saeimas deputātu Bondaru virza Latvijas Reģionu apvienība, bet deputātu Dolgopolovu - «Saskaņa».

Koalīcija līdz šim nav vienojusies par atbalstu vienotam kandidātam. Valsts prezidentu vēlē slēgtā balsojumā.

BNS, +371 67088611, zinas@bns.lv

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu