Krauze par vēlēšanām: Viss izskatās pēc tirgus un kauliņu mešanas (39)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima šodien, 3.jūnijā, vēlē jaunu Valsts prezidentu. Šim amatam oficiāli izvirzīti četri kandidāti - Raimonds Vējonis, Egils Levits, Mārtiņš Bondars un Sergejs Dolgopolovs. Laikā, kamēr Saeimas deputāti balso un notiek balsu skaitīšana, medijos tiek pārraidītas intervijas ar ekspertiem, ar sabiedrību, pārraidīti dažādi ieraksti ar komentāriem un notiek ekspertu diskusijas tiešraidēs, komentējot notiekošo un gaidot notikuma attīstību. 

Latvijas Radio (LR) diskusijā komentētājs Arnis Krauze pauda nožēlu, ka šobrīd ir situācija, ka viss izskatās pēc tirgus un kauliņu mešanas, lai gan būtu svarīgi un būtiski, ka ievēlētu prezidentu, ar ko lepni ieiet valsts nākamajā simtgadē; tomēr sajūta nav kā svētkos.

Komentētājs Otto Ozols LR pārrunās par simbolisku nosauca gandrīz identisko balsu skaitu par Levitu un Dolgopolovu. Pirmais no viņiem ir ļoti rietumniecisks, otrs - ļoti austrumniecisks. Tas parāda, cik divdabīga ir Latvija.

Latvijas Televīzijas (LTV1) ziņu speciālizlaidumā pēc 1.balsošanas kārtas secina, ja visas partijas ievēros iepriekš dotos solījumus, tad neizdosies šodien ievēlēt prezidentu. Lielākais, jo varētu saņemt potenciālākais kandidāts Vējonis, ir 44 balsis. Taču tā kā balsojums ir aizklāts, ir iespējams viss.

Levits pēc pirmās kārtas skaidroja, ka pirmajā kārtā deputāti balsojuši pēc sirdsapziņas. «Otrā kārta rādīs, vai deputāti pieturēsies pie šī kursa vai arī uzvarēs dažādas shēmas,» LTV7 sacīja Levits. Nacionālā apvienība nebija gaidījusi tik zemu atbalstu Levitam, tāpat daudzus pārsteidz nederīgo vēlēšanu zīmju lielais skaits.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu