Zīle: Atbalsts Vējonim tiek gūts ar «Saskaņas» balsīm (74)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atbalsts Valsts prezidenta amatam virzītajam Raimondam Vējonim (ZZS) acīm redzami gūts ar partijas «Saskaņa» balsīm, aģentūrai BNS pavēstīja viens no Nacionālās apvienības (NA) līderiem, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle.

Viņš norādīja, ka Seimā notikušajā ceturtās kārtas balsojumā, kurā Vējonis ieguva 46 balsis, «audzējot» sev atbalstu par 11 balsīm, par viņu nav balsojuši ne NA, ne Latvijas Reģionu apvienības deputāti.

«Rēķinot matemātiski, iznāk, ka atbalstu Vējonim nebija iespējams audzēt nekā citādi, kā tikai ar «Saskaņas» balsīm,» sacīja Vējonis.

Savukārt attiecībā uz NA lēmumu arī izšķirošajā prezidenta vēlēšanu kārtā neatbalstīt Vējoņa kandidatūru, Zīle teica: «ZZS paziņoja, ka nekādos apstākļos nebalsos par mūsu izvirzīto kandidātu Egilu Levitu. Kāpēc šādā situācijā mums vajadzētu balsot par ZZS kandidātu? Turklāt Levits ir piekritis kandid;et nākamajās vēlēšanās, ja tādas būs nepieciešamas,» sacīja Zīle.

Par Vējoni ceturtajā balsojumā nobalsoja 46 deputāti, pa Levitu - 26 parlamentārieši. Tā kā Levits saņēmis mazāk balsu nekā Vējonis, par viņa kandidatūru nākamajā balsojumā vairs nebūs iespējams balsot.

Pret abiem kandidātiem bija 26 deputāti. Nederīga bijusi viena vēlēšanu zīme.

Iepriekšējās balsojuma kārtās no cīņas izstājās vispirms Mārtiņš Bondars no Latvijas Reģionu apvienības, bet pēc tam - Sergejs Dolgopolovs no partijas «Saskaņa».

Saeimas ārkārtas sēde, kuras vienīgais darba kārtības jautājums ir valsts pirmās amatpersonas ievēlēšana, sākās plkst.10.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu