Vējonis nosauc galvenās prioritātes prezidenta amatā (153)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa (ZZS) prioritāte amatā būs drošība - iekšējā un ārējā, tostarp bruņoto spēku stiprināšana, NATO klātbūtnes pastiprināšana Latvijas un Baltijas reģionā, kā arī robežas stiprināšana.

Minēto Vējonis šodien apliecināja preses konferencē. «Šis ir ļoti nozīmīgs laiks, jo situācija ir būtiski mainījusies, neatgriezeniski mainījusies,» viņš sacīja. «Ja robeža būs droša, Latvijai ir potenciāls attīstīties, piesaistīt investīcijas. Tas dos pamatu ekonomiskajai drošībai, kas ļaus mums būt arī sociāli drošiem,» uzsvēra Vējonis.

Viņš uzsvēra, ka arī labi apmaksātas darbvietas ir viņa mērķis. «Mēs vēlamies radīt tādu uzņēmējdarbības vidi Latvijā, kas stimulētu labi apmaksātu darbvietu rašanos, apturot iedzīvotāju aizbraukšanu no Latvijas. Plānoju strādāt šajos trijos galvenajos režīmos, mazinot nevienlīdzību,» klāstīja jaunievēlētais prezidents.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka visām politiskajām partijām jāstrādā kopā, lai panāktu turpmāku Latvijas valsts attīstību. «Ir jāveido konsultatīvās padomes. Es esmu gatavs pieņemt arī nepopulārus lēmumus, virzot tos valdībā, jo mums ir sasāpējušas problēmas izglītības un veselības jomās. Ne vienmēr politiķi ir gatavi uzņemties atbildību. Es esmu gatavs šos jautājumus virzīt, savādāk mēs nonāksim pie situācijas, ka kaut kādā brīdī konkrēto situāciju nebūs iespējams vērst par labu,» pauda Vējonis.

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu