NA: Jaunievēlētais prezidents ir Āboltiņas, Lemberga un Ušakova virzīts (111)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jaunievēlētais Valsts prezidents ir «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājas Solvitas Āboltiņas, Ventspils pašvaldības vadītāja Aivara Lemberga, kā arī Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja un «Saskaņas» līdera Nila Ušakova virzīts, aģentūrai BNS sacīja Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis Rihards Kols.

Kols norādīja, ka kopumā prezidents ticis ievēlēts atbilstoši likumdošanai, tomēr procesu ir vērts analizēt. «Nacionālā apvienība uzskata, ka 3.balsojumā, kad parādījās papildus balsis [Raimonda Vējoņa ievēlēšanai], jābūt naivam, lai nesaprastu, ka tās bija «Saskaņas» balsis. Aizmugurējās tirgošanās un vienošanās turpinās. [Jaunais] Valsts prezidents ir Āboltiņas, Lemberga un Ušakova virzīts prezidents,» sacīja Kols.

Runājot par pašu Raimondu Vējoni, Kols norādīja, ka viņa personīgais viedoklis ir tāds, ka Vējonis ir labs kandidāts, taču Egils Levits bijis labāks. Tāpat Nacionālā apvienība plānojot strādāt pie tā, lai nākamajās prezidenta vēlēšanas procesu padarītu caurspīdīgāku.

Savukārt lūgts komentēt valdošās koalīcijas stabilitāti, Kols norādīja, ka viņam nav indikāciju par tās «šūpošanos. «Negribu būt gaišreģis vai pareģis - dzīvosim, redzēsim,» teica Kols.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas Valsts prezidenta amatā trešdien, 3.jūnijā, Saeima ārkārtās sēdē ievēlējusi aizsardzības ministru Vējoni. Par viņu nobalsoja 55 deputāti. Iepriekš viņam savu atbalstu solīja ZZS deputāti un 21 no 23 «Vienotības» frakcijas deputātiem, kas nenodrošināja pat Valsts prezidenta ievēlēšanai nepieciešamo 51 balsi.

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu