Jaunais prezidents atklāj savas sajūtas pirmajā rītā pēc ievēlēšanas (326)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis intervijā raidījumam «Rīta Panorāma» atklāja, ka pagaidām vēl ir grūti saprast, kas ir noticis, taču viņš ir gatavs pildīt jaunos pienākumus.

Jautāts, kādas šorīt ir jaunā prezidenta pirmās domas, Vējonis smejoties norāda, ka viņam atkal jābrauc uz televīziju! «Pašlaik ir tāds kā skrējiens ir sākās vakar - tikai brīvdienās varēs atvilkt elpu un padomāt, jo pagaidām vēl nav īsti apjēgts, kas noticis,» saka Vējonis.

Vējonis stāsta, ka viņš apsveikts telefoniski, jo mājās ieradies vēlu vakarā pēc visiem vakara raidījumiem.

«No vienas puses prieks, bet no otras puses bažas. Pagaidām vēl grūti saprast, kā tas viss izskatīsies,» saka Vējonis.

Vējonis norāda, ka viņš plāno dzīvot savā Ogres dzīvoklī, taču Jūrmalas rezidence varētu tikt izmantot dažādām tikšanās reizēm - tā ir laba sarunu vieta, kur runāt par valstiski svarīgiem jautājumiem.

Jaunais prezidents norāda, ka ne vienmēr prezidenta lēmumi būs populāri.

«Ja gribam runāt par ilgtspējīgu valsts politiku, reizēm ir jāpieņem šādus lēmumus - ir jādara visu, lai valsts attīstītos,» norāda Vējonis.

Runājot par attiecībām ar Krieviju, Vējonis saka, ka Latvija ir ieinteresēta konstruktīvās attiecībās, taču, ja Krievija būs agresīva pret kaimiņvalstīm, tad ar tādu valsti sadarboties ir sarežģīti.

«Ja Krievija pārtrauks iejaukties Ukrainā, tad Latvija un ES būs gatava atsāk konstruktīvas attiecības. Diemžēl, Ukrainā ir atsākušās šaušanas, tādēļ par attiecību uzlabošanu nevar runāt,» saka Vējonis.

Komentāri (326)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu