Bergmanis priecīgs, ka piesaukts starp aizsardzības ministra kandidātiem (113)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis spriež, ka viņa vārda piesaukšana kā iespējama kandidatūra aizsardzības ministra amatam ir novērtējums iepriekš paveiktajam.

«Man prieks, ka masu mediji mani ir izvirzījuši kā vienu no kandidātiem. Tas, iespējams, ir novērtējums tam, ko esmu darījis iepriekš,» sacīja politiķis.

Taujāts, vai viņš būtu gatavs uzņemties aizsardzības ministra amata pienākumus, Bergmanis norādīja, ka šobrīd viņš precīzu atbildi nevar dot.

«Aizsardzības nozare sākumā būtu pamatīgi jāizpēta. Tāpat ir pietiekoši daudz citu augstvērtīgu kandidātu aizsardzības ministra amatam, kas ir gatavi ieņemt šo posteni,» viņš teica.

Vienlaikus Bergmanis uzsvēra aizsardzības ministra amata atbildīgumu.

«Šobrīd situācija ir tāda, ka aizsardzības ministra amats ir ļoti atbildīgs. Pie pilnvērtīgas izvērtēšanas varētu spriest, vai ieņemt šo amatu,» pauda deputāts.

Jau ziņots, ka pēc Raimonda Vējoņa ievēlēšanas par Valsts prezidentu vakants kļūs aizsardzības ministra amats.

Kā iespējamie kandidāti aizsardzības ministra amatam publiski minēti Bergmanis un bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs un bijušais Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume, kā arī Saeimas deputāts Armands Krauze (ZZS).

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis gan norādījis, ka Krauzes kandidatūra nav «sarakstā».

Latvijas Valsts prezidenta amatā trešdien, 3.jūnijā, Saeima ārkārtās sēdē ievēlējusi aizsardzības ministru Vējoni. Par viņu nobalsoja 55 deputāti.

Vējonis Valsts prezidenta amatā stāsies pēc zvēresta nodošanas 8.jūlijā.

Komentāri (113)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu